Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Rapport

1 maj med Kommunisterna

Fronten av TågetFronten av TågetI Stockholm demonstrerade 300 bakom banderollen 1 maj med Kommunisterna, ett samarrangemang mellan Kommunistiska Partiet, RKU och SKP.

Röd Front 1 Maj 2014I Stockholm vaknade 1:a maj-firarna med snöstorm vinande utanför fönstret. Men vädret klarande lagom upp till det var dags för demonstration. Röd Front samlades på Mynttorget där Rojda Sekerzös underhöll med revolutionär poesi.

Röd lördag inför 1maj

LiljeholmenLiljeholmen

Röd lördag 26/4 i Liljeholmen, Jakobsberg, Vällingby och Farsta

Liljeholmen 17 sålda tidningar, många flygblad utdelade inför Röd front. Allt i ett härligt solsken. Stockhollms sydvästra partiförening på frammarsch!

Full fart framåt. Det är Stefans Palmkvists linje. Två appellmöten, ett i Jakobsberg och ett i Vällingby, genomförde Norra/Centrala partiföreningen. Alla flygblad gick åt.

Demonstranter drev nazister på flykten

KärrtorpDemonstranterna i Kärrtorp låter sig inte skrämmas av nazistiska provokationer. De tänker fortsätta att protestera mot rasism och främlingsfientlighet.
Publicerad 17 december 2013 www.kommunisterna.org

Protest mot gruppdeportation av afghanska flyktingar

Polisen har verkställt en gruppdeportation till Afghanistan. Det innebär att de har samlat upp ungdomar som i all tysthet placeras i polisens förvar. Precis som om de vore farliga brottslingar. Ofta förvägras de rättshjälp och deras anhöriga hålls ovetande.

Vattenkrig mot Raskrig

Lördagen den 14 september arrangerade Nätverket mot Rasism en manifestation med parollen ”Vattenkrig mot raskrig.” Anledningen till detta var att det nynazistiska Svenskarnas parti (fd Nationalsocialistisk front) skulle marschera på Stockholms gator samma dag. Från början var det tänkt att SvP skulle marschera bort till Norra bantorget, men på grund av NMRs manifestion ändrades nazisternas marschväg och en av arbetarrörelsens viktigaste platser slapp besudlas. Manifestationen började med tal från arrangörsorganisationerna och musik på Hötorget. Nils Råstander talade för RKU och pekade på nyliberlismen som bakomliggande orsak till den växande främlingsfientligheten:

Protester mot Obama

Mellan 3000 och 4000 demonstrerade i Stockholm i samband med USA:s president Barack Obamas Sverigebesök. Vid samlingen på Medborgarplatsen talade bland andra Göran Greider och Vänsterpartiets Hansi Linde, och Mikael Wiehe och Behrang Miri stod för den musikaliska underhållningen.

Bostad – vara eller rättighet?

Med socialdemokraterna som främsta tillskyndare - mot folkopinionen och mot de boendes vilja såldes Albyberget i Botkyrka till en riskkapitalist. För ett par år sedan, när kampen stod om allmännyttan i Bredäng och Kärrtorp i grannkommunen Stockholm, deltog sossarna med liv och lust i protesterna mot utförsäljningen. Väl medvetna om att deras högstämda försvar av det gemensamma ägandet förpliktigade till noll och intet. I Stockholm är det som bekant borgarna som styr. Svikarna inom S för en helt annan politik i majoritetsställning. I Alby är det många som fått sina illusioner krossade.

Protester mot kriget i Syrien

Omkring 200 personer, varav många syrier, samlades lördagen 20 april på medborgarplatsen i Stockholm för att demonstrera mot kriget i Syrien. Demonstranterna krävde ett stopp för USA:s och dess allierades aggression, att det syriska folket själva ska få välja sin ledning och att sanktionerna mot landet upphävs. De hävdade också att endast en dialog kan lösa den pågående konflikten. Arrangör var Syriska stödkommittén för demokrati

Tillsammans mot patriarkatet!

SödermalmstorgSödermalmstorg
I samband med 8e mars genomförde Kommunistiska Partiet ett flertal flygbladsutdelningar utanför Stockholms sjukhus, däribland Karolinska och Huddinge. På kvällen deltog Kommunistiska Partiet och RKU sedvanligt i den lokala 8e mars-demonstrationen som iår hade temat Feminism räddar liv.

Prenumerera på innehåll