Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Nyhet

Detta är kommunistiska partiet som…

När 60 miljoner människor flyr för sitt liv, undan imperialistiska bomber. Då är det naturligt för vanligt folk i hela världen att känna medkänsla! Detta om något har vi varje dag genom TV-sändningarna fått bekräftat.
Bara i Sverige har 100 000-tals människor demonstrerat mot rasismen och sådant gott folk bådar alltid gott inför framtiden.

Röd Frot 1 maj 2015

Sergels TorgSergels Torg
Anita Salvén & Pär johanssonAnita Salvén & Pär johanssonPå Sergels torg i Stockholm höll partisekreterare Pär Johansson huvudtalet. Partiavdelningens ordförande Anita Salvén brännmärkte den nyliberala sparpolitiken i huvudstaden.

Demonstrera på första maj

Kamrat!

Vi hälsar Dig varmt välkomna till Röd Front 1:a maj 2015!
Röd Front 2015 tar kamp för en rak arbetarpolitik och trygghet på jobbet. Vi kräver att den röd-gröna regeringen lever upp till valrörelsens tiopunktsprogram för ordning och reda på arbetsmarknaden. Vi kräver ett förbud av bemanningsföretag, stopp för lönedumpning och rätt till sammanhållen heltid. Vi säger nej till att skattepengar används till att finansiera otrygghet.

Röd Front 2015 reser den internationella solidaritetens fana. Vi väljer Venezuela framför USA. Vi säger bestämt Nej till ett svenskt närmande till Nato. Vi är hårda motståndare till det odemokratiska stormaktsprojektet TTIP. Vi förkastar imperialismens inblandning i Ukraina, Mellanöstern och Latinamerika. Vi manar Europas arbetarklass till kamp mot EU:s nyliberala tvångströja.

Vår demonstration samlas på Mynttorget 13.00. En timme senare 14.00 avgår vi mot Sergels Torg för ett avslutande möte från 14.30 till 16.00. Huvudtalare är Pär Johansson, Kommunistiska Partiets partisekreterare, och den stridbara undersköterskan Anita Salvén, Stockholmsavdelningens ordförande. Vi kommer även att ha en talare från RKU. För musiken står rapparen Jimi T Saint och vår kampglada blåsorkester.

17.00 håller vi en efterföljande fest på samlingslokalen Pumpan på Färgargårdstorget 1 på Södermalm. Här kommer vi att bjuda på underhållning och mat till överkomliga priser

Välkommen!
Kommunistiska Partiet Stockholmavdelningen

Konduktörer Kämpar

Ska konduktörerna ersättas av biljettstolpar

Trots att konduktörerna gör lokalbanorna och tvärbanan tryggare vill SL och Arriva (ägd av Deutsche Bahn) ersätta dem med biljettstolpar. Syftet är att minska lönekostnaderna och säkra Arrivas vinster.

Sanningen om Sverigedemokraterna

Ladda ner studiehäfteLadda ner studiehäfte
Klass står mot klass - av Frida Jansson
"Sverigedemokraterna är ett arbetarfientligt och borgerligt parti, trots att den väljarbas som lyfte in dem i riksdagen 2010 till stor del utgjordes av arbetare. Men det är inte nog att karaktärisera Sverigedemokraterna som ett borgerligt högerparti. Partiet är och har alltid varit en del av den fascistiska ideologiska strömning som sedan länge växer runt om i Europa. I det följande häftet granskas Sverigedemokraterna under den välputsade fasad som Jimmie Åkesson försöker att skapa."

Ladda ner som PDF

Välj Kommunistiska partiet till stockholm stad & län

valstuga på Sergels Torg. Den är öppen varje dag mellan 12.00 och 19.00. Här kan du hämta kampanjmaterial och prata politik.

läs mer under Stockholmspolitik
Se valrörelsen i bild senast upptaderad 11sep

Sparka ut borgarna!

Valfilm från Kommunistiska Partiet

Stockholmsavdelningen har skaffat ett youtube kanal

RÖDA STJÄRNAN DELTAR I VÄRLDENS LÄNGSTA BOKBORD

Världens längsta bokbordVärldens längsta bokbord
Passa på och handla från det Kommunistiska Partiets bokbord söndag den 17/8 mellan klockan 11.00 – 18.00. Vi finns som ett av många bokbord under det årliga evenemanget Världens längsta bokbord. Bokbordet finns på Drottninggatan bland de andra bokborden. Vi säljer, skönlitteratur, politiska broschyrer, marxistiska klassiker, politiska debattböcker, Rebell och Proletären.

Valet närmar sig

Varför doftar det av sågspån och varför bullrar det så hiskeliga i Kommunistiska Partiets lokal? Vad är på gång? Frågan går till Sven Åke Petterson och Mats Nordlund:Mats och Sven Åke snickrarMats och Sven Åke snickrar
- Vi håller på att snickra ihop en valstuga på 3X2 meter. Den är monterbar vilket gör det lättare vilket gör den lättare att lagra. Det blir billigare att tillverka en själva än att köpa eller hyra en valstuga. Under valrörelsen kommer den att vara uppställd där Sergelsgatan kommer ut mot Sergel Torg.

Seko:s strejk är över

Leve strejkenLeve strejkenPendeltågen går som vanligt under midsommar. Seko:s strejk är över. Förbundet hade kunnat förlama godstågstrafiken till och från Göteborg och pendeltågtrafiken i Stockholm. Seko hade kunnat få ett utvidgat stöd från andra fackliga organisationer, men de avstod. Omsorgen om kapitalisternas profiter går före omsorgen om medlemmarnas väl.

Prenumerera på innehåll