Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Valet närmar sig

Varför doftar det av sågspån och varför bullrar det så hiskeliga i Kommunistiska Partiets lokal? Vad är på gång? Frågan går till Sven Åke Petterson och Mats Nordlund:Mats och Sven Åke snickrarMats och Sven Åke snickrar
- Vi håller på att snickra ihop en valstuga på 3X2 meter. Den är monterbar vilket gör det lättare vilket gör den lättare att lagra. Det blir billigare att tillverka en själva än att köpa eller hyra en valstuga. Under valrörelsen kommer den att vara uppställd där Sergelsgatan kommer ut mot Sergel Torg.

Hur finansieras valstugan?Stugan får färgStugan får färg

- Stockholmsavdelningen samlar in pengar. Vi har fått in del men vi behöver få in mycket mer. Den som vill bidra kan sätta in pengar på PG 71 43 91-0, Kommunistiska Partiet Stockholmsavdelningen. Märk inbetalningskortet valstugan.

I förra valet använde sig Kommunistiska Partiets Stockholmsavdelning av ett valtält i under valrörelsen. Nackdelen med ett tält är att det riskerar att blåsa bort när det stormar och ta in vatten vid spöregn. Man måste ta ner tältet varje kväll och sätta upp det varje morgon. Om allt går efter planerna möter Kommunistiska Partiets Stockholmsavdelning 2014 valrörelse bättre rustade. Den 18 augusti är valstugan på plats.
Kamrat