Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Vårdkampanj i Vårdfrågan

Proletären: Säljs vid SödersjukhusetProletären: Säljs vid SödersjukhusetKommunistiska Partiets Stockholmsavdelning har under oktober månad drivit en kampanj i vårdfrågan. Debatten om vinster i välfärden, aviserade nedskärningar inom landstingen och sjuksköterskestudenternas lönekamp är aktuella frågor som utgjort den politiska bakgrunden till kampanjarbetet.

Kommunisterna menar att det finns pengar till såväl en god vård som till höjda löner. Liksom att privatiseringarna inom vården måste stoppas, konkretiserat genom kravet på att riva upp vårdval Stockholm. Med lokalt framställt flygblad och affisch samt genom tidningen Proletären har Stockholmskommunisterna spridit sitt budskap till i första hand anställda på stadens storsjukhus.

Appelmöte: Röd LördagAppelmöte: Röd Lördag

I helgen avslutades så de gångna veckornas kampanjarbete. Förutom flygbladsutdelning och tidningsförsäljning utanför sjukhusen anordnade avdelningens partiföreningar appellmöten i Högdalen, Liljeholmen och Jakobsberg.

På kvällen anordnades en pubkväll på partilokalen. Talade gjorde Nils Littorin, kommunistJohanHedberg: Pubafton på Röda StjärnanJohanHedberg: Pubafton på Röda Stjärnan och läkarstuderande från Lund, som på ett förtjänstfullt sätt redogjorde för kampen mot nedskärningar inom vården i Skåne. För underhållningen svarade Johan Hedberg, en av de nominerade till årets utdelning av Kommunistiska Partiets kulturstipendium.
Ännu ska kampanjen summeras och utvärderas i partiavdelningen. Men att vårdfrågan är något som engagerar har märkts tydligt, såväl i den interna partidiskussionen som i vårdanställda kommunisters rapporter från sina arbetsplatser.

Nu är kampanjen avslutad, men det långsiktiga arbetet med att föra ut partiets politik i vårdfrågor och driva ett kommunistiskt arbete inom vården kommer att fortsätta.
Wictor Johansson