Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Tillsammans mot patriarkatet!

SödermalmstorgSödermalmstorg
I samband med 8e mars genomförde Kommunistiska Partiet ett flertal flygbladsutdelningar utanför Stockholms sjukhus, däribland Karolinska och Huddinge. På kvällen deltog Kommunistiska Partiet och RKU sedvanligt i den lokala 8e mars-demonstrationen som iår hade temat Feminism räddar liv.

Det egna arrangemanget ordnades på lördag med torgmöten och möte om mäns våld mot kvinnor och efterföljande pubkväll. Temat valdes mot bakgrund av den nuvarande internationella rörelse mot våldet som fick fart i och med de Indiska protesterna tidigare iår. Mötet behandlade mäns våld mot kvinnor ur ett internationellt såväl som nationellt perspektiv. Bland annat lyftes frågan om samtyckeslagstiftning.
Kampen mot patriarkatet fortsätter!