Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Socialismen måste försvaras varje dag


Borgarna måste besegras varje dag! Inte bara vart fjärde år. Jag upprepar. Dom vilar inte. Dom är inte nöjda. Dom har det mesta men vill ha allt. Någon sa jag tillhör ingen klass. Eller menade sig stå så högt att han var närmare Gud än dig. Klassamhället finns men måste bort och då måste borgarna besegras varje dag inte bara vart fjärde år.

Rasismen måste besegras varje dag inte bara vart fjärde år. Och de måste besegras av oss. I vardagen, i familjen, på jobbet, på gator och gator, var den visar upp sitt grisiga tryne. Besegras nu. Av oss som läser det här. Varje dag.

Jämlikheten måste erövras varje dag inte bara vart fjärde år. De urgamla patriarkaliska strukturerna härskar ännu och det är dåligt. Det är för djävligt. För alla. Så jämlikheten måste erövras varje dag. Av oss.

Demokratin måste försvaras varje dag inte bara vart fjärde år. När vi väl lagt våra åsikter i valurnorna så får vi inte vara nöjda. Ty den enastående bristen på demokrati i vårt land fortsätter. Bankdirektörerna skiter i oss och garvar hela vägen till jobbet och trixar med visstid och bemanningsföretag och arbetsbrist. Ni vet. Bestämmer vi över våra liv? Nej men vi skall. Så demokratin måste försvaras varje dag. Av oss.

Välfärden måste vi försvara varje dag. Bort och slut med privatiseringar och utauktionering av äldreboende, som när man auktionerade ut barn till de bönder som krävde minst gäld för s.k ”omvårdnad”. Välfärden är i dag en skuta som är gisten och läckande. Den måste tätas och pumpas läns. I dag. Av oss.

Socialismen måste försvaras varje dag och inte bara vart fjärde år. Av oss. Solidariteten återerövras. Korruptionen avslöjas och krossas. Maktmissbruket avskaffas. Människovärde återupprättas. Av oss. Idag. Varje dag. Nu.

Sven Wollter

Dela på:

Kommentarer

bra krönika

bra krönika