Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Saudiska bomber dödar barn

Walid AL MuftiWalid AL MuftiSedan mars bedriver en allians ledd av Saudiarabien ett angreppskrig mot Jemen. Understödda av USA angriper 10 diktaturstater Jemen. Angreppen sker främst från luften. Över 4 000 har dött,

miljontals riskerar sjukdom och undernäring. För att svenska folket ska få upp ögon för vad som pågår i Jemen anordnade jemeniter i Sverige en endagarsutställning på Segels Torg i Stockholm. Utställningen satte fokus på det lidande barn utsätts för när de saudiska bomberna faller. Starka foton och dockor visar barn som gråter, lider och vädjar. Vi får se blödande, döende, lemlästade och hungrande barn. Utställningen anklagar Saudiarbien för dessa brott.
Proletären frågar Walid AL Mufti, en av de ansvariga för utställningen vad syftet är. Han svarar:

-Saudiarbien dödar barn, kvinnor och gamla. De har bombat Jemen i 139 dagar. De bombar sjukhus. Vi vill att världssamfundet ska protestera mot Saudiarbien och dess allierades bombningar.

Varför bombar Saudiarbien Jemen?

- Saudiarbien vill styra Jemen. De säger att de vill få bort Iran ur Jemen, men det finns inga iranier i Jemen.

Varför skriver inte svenska massmedia om det som pågår i Jemen?

-Sverige har starka ekonomiska förbindelser med Saudiarabien. Sverige säljer och vill sälja ännu mer vapen till Saudiarabien.
Göran Wahlén