Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Robert Mathiasson till Stureplan

På kvällen 18.00 – 20.00 lördag 24 maj håller Kommunistiska Partiet torgmöte på Stureplan i Stockholm. Mötet avslutar de senaste veckornas intensiva kampanj Bojkotta EU-valet. Huvudtalare är Kommunistiska Partiets ordförande Robert Mathiasson.

Robert Mathiasson: Kommunistiska Partiets ordförandeRobert Mathiasson: Kommunistiska Partiets ordförande - Vi ska kliva rakt in i lejonets kula och säga dem sanningen rätt upp i ansiktet, förklarar han bestämt. Vi är trötta på den nyliberala EU-politiken. Nu tänker vi ta våra pengar tillbaka! De miljarder som överklassen har stulit från oss hederligt arbetande människor landet runt.
Samtidigt som Robert Mathiasson utmanar borgerligheten på Stureplan håller Sverigedemokraterna sin kampanjavslutning på Norrmalmstorg några hundra meter bort. Tusentals antirasister har redan anmält sig på sociala medier för att gå dit och protestera.

- EU-valet avslöjar tydligt Sverigedemokraterna som överhetens och etablissemangets parti, fortsätter Robert Mathiasson. Jimmie Åkesson rättar in sig i ledet. Som tack får de miljontals kronor i hemliga kampanjbidrag från landets kapitalister.

Allt talar för en politiskt laddad lördag kväll där olika linjer i EU-valet, frågor om klass och rasism kommer att ställas mot varandra. Var hittar Kommunistiska Partiet den röda tråden i allt detta?

- EU för redan en främlingsfientlig politik, poängterar Robert Mathiasson. Valet på söndag syftar till att ge det nyliberala stormaktsbygget en demokratisk fernissa, Därför uppmanar vi till bojkott! Högerkrafterna bekämpar vi bäst genom att lämna unionen. Sverige ut ur EU!

Kommunistisk Partiet Stockholm