Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Röd Front 1 Maj 2014I Stockholm vaknade 1:a maj-firarna med snöstorm vinande utanför fönstret. Men vädret klarande lagom upp till det var dags för demonstration. Röd Front samlades på Mynttorget där Rojda Sekerzös underhöll med revolutionär poesi.

Huvudtalare på Sergels Torg var Frida Jansson från Kommunistiska Partiets partistyrelse. Hon hade sällskap av Jonathan Lagnebjörk från RKU, banarabetaren Mats Nordlund och Hans Öhrn från Syriensolidaritet. Mellan talen underhöll rapparen Jimi T Saint och blåsorkestern. Dagen avslutades med fest på Pumpan på Söder.

Deltagarmässigt höll Röd Front i Stockholm i stora drag ställningarna från förra året.
Orkestern Röda stjärnanOrkestern Röda stjärnanRKU blocketRKU blocketStoppa PrivatiseringarnaStoppa Privatiseringarna

Talare Mats NordlundTalare Mats NordlundRKU TalRKU TalFrida Jansson: Från Kommunistiska Partiets partistyrelseFrida Jansson: Från Kommunistiska Partiets partistyrelse
La Mano: Hedrandet av de spanienfriviliga som slogs mot fascismLa Mano: Hedrandet av de spanienfriviliga som slogs mot fascism
Läckerheter på Röd Front Festen!Läckerheter på Röd Front Festen!
underhållning på Röd Front Festen!underhållning på Röd Front Festen!