Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Protester mot Obama

Bekämpa USA-ImperialismenBekämpa USA-Imperialismen
Mellan 3000 och 4000 demonstrerade i Stockholm i samband med USA:s president Barack Obamas Sverigebesök. Vid samlingen på Medborgarplatsen talade bland andra Göran Greider och Vänsterpartiets Hansi Linde, och Mikael Wiehe och Behrang Miri stod för den musikaliska underhållningen.

Därefter formerades ett mäktigt demonstrationståg som via Götgatan, Slussen och Gamla stan gick till det avslutande mötet på Mynttorget.
Anförda av en slagverksorkester som gav demonstrationen en taktfast inramning gick en bred samling. Piratpartiet såväl som Kommunisterna, solidaritets- och exilorganisationer, anti-imperialister och olika vänsterorganisationer. Mellan gränderna ekade slagorden mot USA:s krigspolitik, övervakning och spioneri, och mot det svenska Nato-samarbetet.

Nej till krig i SyrienNej till krig i SyrienDessvärre tilläts även en liten men högljudd grupp som representerade rebellsidan i det syriska inbördeskriget gå med i demonstrationen, omringade av tiotals poliser. Stämningen mellan dem och syrier som inte vill se sitt land bombas av USA var stundtals hätsk.

På det avslutande mötet på Mynttorget talade bland andra Mattias Gardell och Agneta Nordberg, innan demonstrationen avslutades i god ordning.

Bakom demonstrationen stod Nätverket 4 september, där bland annat Kommunistiska Partiet ingår.

Demonstrationen på Youtube

Nej till "Big brother" ObamaNej till "Big brother" Obama
Drönare dödarDrönare dödar