Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Partidagen i Stockholm

Robert Mattiasson: PartiordförandeRobert Mattiasson: PartiordförandeI sin inledning angav Robert Mattiasson ramarna för vårt arbete. Han sa att det senaste decenniet varit en svår tid när vi varit tvingade att kämpa mot starka högervindar. Men trots att vi genomgått en reaktionsperiod har vi gått framåt vilket visat sig i att vi lyckats genomföra en genrationsväxling och att vi bildat flera nya lokalorganisationer. Det har vi lyckats med tack vare att vi fokuserat våra ansträngningar på sådant som faktiskt gått att genomföra. Vi ska fortsätta att ställa realistiska målsättningar. I dag ska vi inte söka orsaken till våra tillkortakommanden hos oss själva.

Stockholmsavdelningens ordförande Magnus Jönsson: hälsade deltagarna på partibyggardagen välkomnaStockholmsavdelningens ordförande Magnus Jönsson: hälsade deltagarna på partibyggardagen välkomnaUnder en sådan här period när arbetarklassens klasskamp är svagt utvecklad finns det en fara att moderörelser bland mellanskikten blir en lockelse, att vi orienterar oss bort från klasskampen och då lämnar det socialistiska perspektivet. Nu börjar läget bli gynnsammare för oss, folk blir mer öppna för det vi har att säga.
Mats Nordlund: medlem i Kommunistiska Partiets stockholmsstyrelse och även medlem i Nej till EU:s riksstyrelse inledde på punkten om valet till EU-parlamentet.Mats Nordlund: medlem i Kommunistiska Partiets stockholmsstyrelse och även medlem i Nej till EU:s riksstyrelse inledde på punkten om valet till EU-parlamentet.Eva Jonsson suppleant i Nej till EU:s riksstyrelse: nformerade om att Nätverket för Grekland har en stor artistgala på Åsö Gymnasium lördag den 3 maj mellan 15.00 – 22.00 ska. På galan uppträder Mikael Wiehe, Arja Saijonmaa, Jenny Wrangborg med flera.Eva Jonsson suppleant i Nej till EU:s riksstyrelse: nformerade om att Nätverket för Grekland har en stor artistgala på Åsö Gymnasium lördag den 3 maj mellan 15.00 – 22.00 ska. På galan uppträder Mikael Wiehe, Arja Saijonmaa, Jenny Wrangborg med flera.
Nisse Råstander från RKU Stockholm: rapporterade att arbetet går framåt. RKU syns allt mer bland Stockholms ungdomarNisse Råstander från RKU Stockholm: rapporterade att arbetet går framåt. RKU syns allt mer bland Stockholms ungdomar
Under gruppdiskussionerna uppkom mängder med goda förslag på hur partibygget ska utvecklas. Nästa steg blir det att ställa realistiska målsättningar och genomföra dom.Under gruppdiskussionerna uppkom mängder med goda förslag på hur partibygget ska utvecklas. Nästa steg blir det att ställa realistiska målsättningar och genomföra dom.