Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Marxistiska studier i Stockholm

På tisdag 26 februari drar en ny marxistisk-leninistisk grundkurs igång på partilokalen i Stockholm. Deltagarna kommer bland annat att bekanta sig med marxismens syn på filosofi, ekonomi, imperialism och demokrati.

- Vi har valt in många nya medlemmar de senaste åren, förklarar Robert Lilja som är studieansvarig i styrelsen. Studier i partiprogrammet är en introduktion. Nu vill vi gå vidare och fördjupa våra kunskaper. Ideologiska diskussioner är både givande och viktiga.
Kursen är öppen för var och en som är intresserad. Studiemötena kommer att hållas varannan tisdag och kursen är planerad att pågå till mitten av maj. Till det första studiemötet läses Karl Marx klassiska text Kommunistiska manifestet.

Manifestet finns tryckt i många olika samlingar samt separat, med varierande antal förord. Den finns också på nätet på marxists.org, mer precist http://www.marxists.org/svenska/marx/1848/04-d037.htm. Läs gärna förorden, men lägg ingen större vikt vid dessa, utan fokusera på huvudtexten.