Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Konduktörer Kämpar

Konduktörer i kampKonduktörer i kampSka konduktörerna ersättas av biljettstolpar

Trots att konduktörerna gör lokalbanorna och tvärbanan tryggare vill SL och Arriva (ägd av Deutsche Bahn) ersätta dem med biljettstolpar. Syftet är att minska lönekostnaderna och säkra Arrivas vinster.

Många konduktörer skulle bli utan arbete. Det här accepterar inte konduktörerna. Därför samlades idag utanför landstingshuset och protesterade mot planerna. Om Arriva och SL driver igenom sina planer försämras servicen för resenärer. Konduktörerna håller ordning, städar och hjälper resenärerna på många sätt. Handikappade får hjälp att stiga av och på.

Konduktörerna informerar, de håller ordning på stökiga resenärer, de hjälper lokförarna och reparatörer, de plockar undan skräp och underlättar för resenärerna. När SL mäter nöjdheten bland resenärerna ligger lokalbanorna alltid i topp. Omkring 80 procent är nöjda med lokalbanorna mot 60 procent på tunnelbanan. Och det beror en hel del på konduktörerna.

Stöd konduktörernas kamp!