Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Gärna röster – men helst organisering!


Det är väl en och annan som undrar om samhället alls kan organisera det minsta lilla. Det ligger liksom i tiden att allt ska gå i stöpet och om det blir rätt beror det på god tur. Om det sedan är efter en lång eller kort arbetsdag vi pustar ut att tack och lov att allt gick vägen i dag, så är det likadant om vi åker tåg, ringer vårdcentralen eller myndigheter eller köper en dammsugare. Allt hänger liksom på tur eller otur.

Men nu är det valrörelse och alla dessa brister vi lever under varje dag lyfts upp i ljuset! Om man dessutom råkat glömma alla tidigare valrörelser så är det ju klart att alla partier har rätt i att allt är åt skogen och att det är hög tid att få saker att fungera.

Ja, tänk att folk har klarat sig genom alla mänsklighetens utvecklingsstadier och fram till denna valrörelse där hon äntligen kan pusta ut och rösta fram den befriande lösningen.
Det är ju ändå sådär 3 miljoner år sedan människan uppfann det första stenverktyget… Så visst borde vardagen för oss alla här och i hela världen, inte bara i Djursholm och Örgryte, redan fungera!

Men si där har vi starka krafter emot oss som minsann vet vad det är som ska fungera. Står man på en sval tunnelbaneperrong i det solgassande Stockholm så har man tid att reflektera över att det inte är politikerna som startat valkampanjen. Nej, i år är det kapitalisterna som helt öppet sköter den själva. Visita, en branschorganisation för besöksnäring för ungdomar har gjort en aggressiv storsatsning om ”Dubbelstöten”. Det går helt enkelt inte att undvika de påkostade annonserna om att röstar man ”fel” så finns risken att de arma arbetsgivarna drabbas av dubbla skatter på allt! Fördubblad arbetsgivaravgift, fördubblad krogmoms och eländes elände som naturligtvis kommer att drabba ungdomarna. Sen kommer undervisningen; slipper företagen skatterna räknar de med att anställa flera tusen människor och välfärden blomstrar! Man kan bli förbannad av mindre, hur kan köpkraften öka genom att företagen slipper skatter? Men låt gå, vi moraliserar inte.

Allt handlar ju ändå om vår tids viktigaste fråga – om klasskampen! Kapitalisterna är klassmedvetna och att slippa skatter är deras paradgren. Hellre miljarder till en påkostad kampanj i det egna intresset än ett enda öre i skatter, så fungerar det. Att de blivande arbetstillfällena är rena lögner är heller inget bekymmer – det är de obefintliga skatterna som ger de bästa vinsterna som man är ute efter, punkt slut. Konsekvenserna av kapitalismens himmelrike är sämre arbetsmiljö och dåliga löner speciellt för ungdomarna i besöksnäringen, i vården, i skolorna, i hemtjänsten, på krogarna, i affärerna, i kollektivtrafiken. Men också äldre arbetare har drabbats av ett så hektiskt arbetsliv att allt färre orkar fram till pensionen. För näringslivet är det okay, då får man mindre eller ingen pension alls – välj själv.

Stefan Löfvén har som bekant backat från kravet om ”Nej till vinster i välfärden”. Inget att förvånas över då sossarnas uppgång och fall för alltid hänger ihop med samförståndspolitiken. Alltså på motsatsen till klasskamp. Däremot har arbetarklassen ingen skyldighet att följa samförståndspolitiken. Arbetarklassen måste kräva sina klassmässiga intressen, precis som arbetarna gjorde under tågstrejken! Om alltså ett vård- eller skolföretag är ett ok för sina ägare ska arbetarna kräva att vården och skolan återgår till sina rättmätiga ägare! Konstigare än så är det inte om arbetarna styrs av sitt klassintresse. Inte för att det är något simsalabim med det statliga eller kommunalägda. Skatterna måste omfördelas och höjas rejält för de rikaste.
Lättare sagt än gjort, tänker den realistiske. Och visst låter det helt otroligt - eller låter det verkligen det? Om vi var lika klassmedvetna som kapitalisterna då skulle det för tusentals arbetare vara helt naturligt att organisera sig i Kommunistiska Partiet. Skulle det kanske inte bli en enkel match? Tänk dig, 6 timmars arbetsdag med bibehållen lön och fler händer i vård- skola- och omsorg. Tänk att arbetet kunde vara en glädje, samtidigt som samhället fick flera skattebetalare och ökad köpkraft. Ingen revolution, men vi
garanterar, det är samhällsekonomiskt nyttigare än ett enda påkostat reklamjippo från näringslivet.
Anita Salvén
Dela på: