Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Frågor & Svar

Vanliga frågor & Svar

Om du har en fråga till Kommunistiska Partiet Stockholm om våran politik skriv en kommentar här så svarar vi så snart vi kan och publicerar både frågan och svaret offentligt på denna sida

För mer information och kontakt med Kommunistiska Partiet Stockholm använd detta Kontaktformulär

Kommentarer

Hur ska man förhindra att

Hur ska man förhindra att kommunismen i Sverige inte får samma utgångspunkt som i tex Sovjet? Alltså att man INTE får EN ledare utan att alla bestämmer och att alla ska få ha sina egna tanka. Ska man avrätta högernissar? Jag är socialist (medlem i Ung Vänster) men att kommunismen inte lyckades i Sovjet och inte i Kina är ju fakta (omotiverade människor, diktatur och svält), så hur ska man motverka att samma sak skulle hända i Sverige?

Svar:

jag tror huvudanledningen varför vi inte kommer ha samma utgångspunkt som tsar ryssland. vi har en lång tradition av borgerlig demokrati.
svenska folket e literater välutbildade. mer engagerade. vilket e presis det vi båda vill att arbetarklassen ska bli för att kunna ta makten av produktionsmedlen.

vi har mycket att lära från mislyckade och lyckade sidor från sovjet (fråga äldre medlemar i V ni stog nära soviet då vi tog avstånd från dom.

det viktiga e "arbetarklassens befrielse kan bara vara deras eget verk"

enormt ämne detta svårt att reda ut ordentligt med ett par rader enkla svar

Undertecknad besökte er

Undertecknad besökte er första maj demo på Sergels torg och kikade på bokbordet, uteslutande stalin och Lenin! Om vi struntar i allt annat och bara tar frågan: vad är tanken med denna frontning? Litteraturen är 100 år gammal, massor av författare och tänkare har vidareutvecklat idéerna och analyserat/beskrivit vår samtid. Böckerna på bordet har sannolikt väldigt liten potential att tända intresset hos förbipasserande. De väcker snarare frågan om inget nytt tänkts sedan kollektiviseringen, alternativt att ert parti stoppat huvudet i sanden och drömmer er tillbaka snarare än ser framåt.
Frågan är vänligt ställd från en person (jag) som med lite nyfikenhet tog mig ner till er tillställning. Ärligt talat fick det märkligt smala utbudet mig att baxna!
Och frågan är alltså: Hur tänkte ni när ni bestämde detta och vilken effekt tänkte ni att det skulle få på oss som besökte bordet?:

Svar:Ursäktar att svaret tog tid.
vi hadde även nyare literatur på bordet. tom skönliteratur som sålde ut. mycket böcker säljs fort. vi har bara ett par ofta med oss så vi kan ta med bredare utbud

även lenin marx o dom andra klassiska köps mest av i dessa tillstälningar. och vi e inget rikt parti. även det en förklaring

det vi prioriterar mest e det nya böcker och bryschyrer som vi ger ut via Proletär Kultur>

Men en viktig anledning för att klassikerna alltid finns med e för att dom e fortfarande viktiga för att första grunderna i kommunistiska partiets ideologi

det e sant att det finns mycket bra analytiker o böcker som kommit sendan dess (men många bygger på marx)

det e viktigt att leva i klass situation vu beffinner oss finna en väg att organisera ett revolotionärt arbetar parti i sverige idag. det tar vi seriöst då kan vi inte bara följa vissa böcker eller tänkare dogmatiskt

analysera för mycket baserat på exact hur många böcker i tar med på ett bokbord.

Varför bojkottar ni EU valet

Varför bojkottar ni EU valet men inte kommun och landstingsval? Varför ställer ni inte upp i riksdagsval?

Svar: Vi bojkottar EU valet därför att EU e en odemokratisk organisation med borglig nyliberal politik i "grundlagen" vi vill inte ge legitimitet åt ett val som mest e till för att ge en demokratiskt sken i EU, vi vill gå ut ur EU.

vi ställer upp i kommun och landstingsval där vi e starka nog även om vi inte ser valen som det viktigaste och vi är ett utomperlamentariskt parti så ger det oss en bra möjlighet och nå ut till folk och ge en arbetarröst som inte sviker i kommunfullmäktige där vi kommer in

riksdagsvalet ställer vi inte up i av taktiska skäl vi har för små resurser en så länge för att ställa upp. så vi manar till att rösta bort borgarna i riksdagsvalen och rösta på kommunisterna där man kan

Hur gick det för er nu i

Hur gick det för er nu i valet?

Svar: här i Stockholm har vi haft en lyckad kampanj där vi kommit ut till fler än förgående val och knytit många kontakter som vi ser som det viktigaste.
det tar ungefär en vecka innan dom räknar röster för övriga partier så resultat i Stockholm dröjer

Här kan du läsa om kommunisternas val på andra orter

Är ni samma parti som

Är ni samma parti som tidigare hette KPML(r)?

svar: Ja vi förkortade namnet 2005