Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Frågor & Svar

Vanliga frågor & Svar

Om du har en fråga till Kommunistiska Partiet Stockholm om våran politik skriv en kommentar här så svarar vi så snart vi kan och publicerar både frågan och svaret offentligt på denna sida

För mer information och kontakt med Kommunistiska Partiet Stockholm använd detta Kontaktformulär

Kommentarer

Varför bojkottar ni EU valet

Varför bojkottar ni EU valet men inte kommun och landstingsval? Varför ställer ni inte upp i riksdagsval?

Svar: Vi bojkottar EU valet därför att EU e en odemokratisk organisation med borglig nyliberal politik i "grundlagen" vi vill inte ge legitimitet åt ett val som mest e till för att ge en demokratiskt sken i EU, vi vill gå ut ur EU.

vi ställer upp i kommun och landstingsval där vi e starka nog även om vi inte ser valen som det viktigaste och vi är ett utomperlamentariskt parti så ger det oss en bra möjlighet och nå ut till folk och ge en arbetarröst som inte sviker i kommunfullmäktige där vi kommer in

riksdagsvalet ställer vi inte up i av taktiska skäl vi har för små resurser en så länge för att ställa upp. så vi manar till att rösta bort borgarna i riksdagsvalen och rösta på kommunisterna där man kan

Hur gick det för er nu i

Hur gick det för er nu i valet?

Svar: här i Stockholm har vi haft en lyckad kampanj där vi kommit ut till fler än förgående val och knytit många kontakter som vi ser som det viktigaste.
det tar ungefär en vecka innan dom räknar röster för övriga partier så resultat i Stockholm dröjer

Här kan du läsa om kommunisternas val på andra orter

Är ni samma parti som

Är ni samma parti som tidigare hette KPML(r)?

svar: Ja vi förkortade namnet 2005