Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Första Maj med Kommunisterna

söndag, 1 maj, 2016 - 13:00 - 16:00

PRAKTISK INFORMATON:
13:00 Samling; Mynttorget
14:00 Avmarsch
14:30 Möte; Sergels Torg

Utförligare program kommer.

☭☭☭☭☭☭ Läs Mer

MOT NATO OCH VÄRDLANDSAVTAL!
KAMP FÖR TRYGGA ARBETEN!

1 maj 2016 - tiden är mogen. Kommunistiska Partiet, Sveriges Kommunistiska Parti och Revolutionär Kommunistisk Ungdom har för första gången enats om att organisera en gemensam demonstration genom Stockholm.

Vi gör det för att högern och militären bedriver en allt mer högljudd och intensiv kampanj för att ansluta Sverige till Nato. Den 26 maj beslutar riksdagen om ett värdlandsavtal för ytterligare samarbete med den militaristiska Atlantpakten.

Vi gör det för att USA och Nato går från krig till krig för att stärka imperialismens makt över världen. Vi ställer inte upp på en världsordning där människor tvingas fly och storföretagens profiter går före rättvisa, miljö och mänsklig utveckling.

Vi gör det för att det allt mer omöjliga EU-projektet pressar den europeiska arbetarklassen mot botten. Den nyliberala politiken skapar en otrygg arbetsmarknad med tillfälliga anställningar, bemanningsföretag, stress och utbrändhet.

Vi gör det för att vi lever i en tid då nyfascismen flyttar fram sina positioner över hela Europa. Vi som tror på klasskamp, solidaritet och antiimperialism måste gå samman för att skapa en motkraft och göra våra röster hörda.

Vi gör det framför allt för att vi vill se Dig i våra led!

Arrangörer: Kommunistiska Partiet Stockholm, Sveriges Kommunistiska Parti, RKU Stockholm

Plats: 
Samling Mynttorget - Demonstration - Möte Sergels Torg