Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Detta är kommunistiska partiet som…

När 60 miljoner människor flyr för sitt liv, undan imperialistiska bomber. Då är det naturligt för vanligt folk i hela världen att känna medkänsla! Detta om något har vi varje dag genom TV-sändningarna fått bekräftat.
Bara i Sverige har 100 000-tals människor demonstrerat mot rasismen och sådant gott folk bådar alltid gott inför framtiden.

Men, när våra etablerade partier från höger till vänster demonstrerade på Medborgarplatsen så måste det bara få sägas, att det var en enda stor uppvisning i hyckleri! Alla partier från v-partiet till moderaterna bär ansvaret för den svenska uppslutningen bakom västvärldens krigspolitik!

Alla partier har enigt röstat om att skicka JAS-plan t.ex till Libyen. Och den sv. regeringen har ingen tanke på att medverka för att riva upp Schengenavtalet dvs riva ner de yttre gränserna i EU. Det är dessa murar som tvingar människor att utsätta sig för livsfarliga resor med kantrande båtar!

När v-partiets Jonas Sjöstedt här om kvällen debatterade med Jimmy Åkesson, påstod Sjöstedt att syriska flyktingar flyr president al-Assads bomber och måste därför få en fristad.

Bara detta är häpnadsväckande! Varför skulle Syriens president bomba sitt eget folk när de väststödda terroristerna som Sverige stödjer gör det så mycket bättre! Att Jonas Sjöstedt i imperialismens ledband bara kan sjunka så lågt är häpnadsväckande. Sjöstedt har all kunskap om hur Syriens al-Assad före kriget, varnade västvärlden för den här utvecklingen om de stödjer fundamentalisterna med pengar och vapen. Det är i den verkligheten vi i dag lever.

Som första tidning i landet avslöjade Proletären att Sveriges stödjer den Islamistiska staten med biståndspengar. Denna skandal har AB och flera andra tidningar också följt upp!

Mot den bakgrunden lyckas Jonas Sjöstedt inte leverera en endaste sanning till Jimmy Åkesson utan låter Åkesson lugnt förklara att Ungern bara tar sitt ansvar genom att bygga upp EUs yttre gränser! På detta svarar Sjöstedt att SD inte är humanister! Inte ett ord om vad v-partiet tänker göra mot EUs yttre gränser och krigföring! Med en sådan v-partist kommer SD garanterat att vinna nästa val!!

Det är därför som framtiden allt mer kommer att hänga på vanligt folks sunda förnuft. Att vi ska vara humanister är självklart. Men framför allt måste vi kräva att regeringen i Sverige slutar stödja alla krigsinsatser i världen och säger NEJ till allt framtida NATO samarbete!

Det som redan har hänt är att svenska regeringen undertecknade värdlandsavtalet med NATO den 4 september förra året och väntar på att godkännas av Riksdagen. Det är detta som måste stoppas! I annat fall kommer avtalet att träda i kraft nästa sommar den 1 juli. Detta tillsammans med allvarliga lagändringar för att avtalet ska kunna tillämpas.
Dessutom saknar promemorian en allsidig analys av de säkerhetspolitiska konsekvenserna. Och det är här som tongångarna känns igen. På samma sätt gick det till när vi lurades in i EU! Allt skulle bli häftigt och ett enda långt fräsande på autobahnor i 200 km/h. I dag känner vi till sanningen bara allt för väl. Arbetarklassen har inte fått annan utdelning av EU än arbetslöshet, bostadslöshet, privatiseringar, lönesänkningar, försämringar i pensionser och sjukförsäkringar, samt tiggande EU-medborgare. Nu kommer samma besked om det häftiga NATO närmandet. Så det gäller att se upp. Utredningen består igen av glättiga lovord om NATOs förträfflighet och trygghet mot yttre hot. Inte ett ord om de negativa konsekvenserna eller att ett regelrätt medlemskap kostar Sverige minst 40 miljarder! Dessutom finns allvarliga risker pga vår närhet till Ryssland. Detta har påpekats av bl.a Hans Blix och Sven Hirdman, mångårig ambassadör under Sovjetunionen. Ett godkännande av Värdlandsavtalet betyder att Sverige av Ryssland kommer att betraktas som de facto medlem av NATO. Och Ryssland kommer därför att agera utifrån den verkligheten, allt annat vore ett tjänstefel från den ryska militärledningens sida.

Alla ni som anser att den 200-åriga neutralitets politiken har tjänat Sverige och svenskarna på bästa sätt. Slut då upp i kampen mot Värdlandsavtalet med NATO. Skriv under uppropet här på torget och köp eller passa på att ta en prenumeration på tidningen Proletären som garanterat håller er uppdaterade. Och glöm aldrig parollen ”Inte en man, inte en kvinna, inte en krona till imperialistiska krig”!

Anita Salvén