Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

juli 2013

albysvikare

albysvikare

Bostad – vara eller rättighet?

Med socialdemokraterna som främsta tillskyndare - mot folkopinionen och mot de boendes vilja såldes Albyberget i Botkyrka till en riskkapitalist. För ett par år sedan, när kampen stod om allmännyttan i Bredäng och Kärrtorp i grannkommunen Stockholm, deltog sossarna med liv och lust i protesterna mot utförsäljningen. Väl medvetna om att deras högstämda försvar av det gemensamma ägandet förpliktigade till noll och intet. I Stockholm är det som bekant borgarna som styr. Svikarna inom S för en helt annan politik i majoritetsställning. I Alby är det många som fått sina illusioner krossade.

Alby Inga riskkapitalister

Alby Inga riskkapitalister

Hallaunda allt makt

Hallaunda allt makt

bussstrejk 2

bussstrejk 2

busstrejk1

busstrejk1

Rätt att strejka trots ett magert resultat

Busstrejken är slut. Förarna är besvikna över det magra resultatet men samtidigt glada och stolta över att de tog kampen och gick ut i strejk.
Efter nio dagars strejk är busskonflikten över. Strejkviljan bland arbetarna har varit genuin och stark. Men många är på goda grunder kritiska och besvikna på den uppgörelse som träffats mellan facket Kommunal och Bussarbetsgivarna.

4 juli anti imperialism

4 juli anti imperialism

..

Anita

Anita

Så var det slut igen på en Kommunalstrejk

Så var det slut igen på en Kommunalstrejk och jag tror att strejken kändes lika skön för chaufförerna att genomföra som det på jobbet var spännande att prata om hur man skulle ta sig fram. Ofrånkomligen förändrar en strejk vardagslunken när man ser hur folk tankfullt betraktar de tomma busskurerna.

Latinamerika

Latinamerika

RKU4juli

RKU4juli

Syrien4juli

Syrien4juli