Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

mars 2013

Pubafton

lördag, 9 mars, 2013 - 18:30 - 22:00

Pubafton lördag 9 mars kl18:30 Mäns våld mot kvinnor. Underhållning med Åsa Bällsten. Mat och dryck. På bokhandeln Röda Stjärnan. Garvargatan 9 nb

Plats: 
Röda stjärnan

RKU-Stockholm manifestation utanför Turkiska ambassaden

RKU-Stockholm manifestation utanför Turkiska ambassaden

Under måndagskvällen (3/6) hade RKU-Stockholm en manifestation utanför Turkiska ambassaden. Anledningen till detta är den hårda repression som demonstranterna på Taksim-torget och övriga platser i Turkiet utsatts för. "Polisens brutalitet har visat den förtryckande regimens rätta ansikte. Men också den turkiska regeringens rädsla för sitt eget folk. Vi kräver ett slut på repressionen och vi hoppas att det turkiska folkets kamp fortsätter framgångsrikt" Talade för RKU gjorde Jonathan Lagnebjörk.

Sthlm REVA-demonstration

lördag, 9 mars, 2013 - 15:00 - 16:00

Stockholm REVA-demonstration

Demonstration mot REVA-projektet. Samling Kungsträdgården kl 15.00 lör 9 mar. Arr: Röda korsets ungdomsförbund samt Rädda barnens ungdomsförbund

Plats: 
Kungsträdgården

Tbana

Tbana

Regeringen och EU bakom klappjakt på papperslösa

Sedan nyår har polisen inlett en intensifierad jakt på landets papperslösa. Till de mest uppmärksammade inslagen hör de rasistiska id-kontrollerna i Stockholms tunnelbana.
Den inre gränskontrollen är en del av projektet REVA som startade år 2009. Förkortningen står för rättsäkerhet och effektivitet i verkställighetsarbetet. Det som ska verkställas är utvisningar av dem som uppehåller sig illegalt i landet, det vill säga papperslösa.
På polisens hemsida beskrivs projektet som ett samarbete med Migrationsverket och kriminalvården. Migrationsverket ”äger” projektet, men bakom allt står regeringen och justitiedepartementet som i ett regleringsbrev gett order om att antalet verkställigheter ska öka.

Venezuela ambasad

Venezuela ambasad

Ruth Cartaya

Ruth Cartaya

Freddy Ramos

Freddy Ramos

Hugo Chavez

Manifestation vid Venezuelas ambassadManifestation vid Venezuelas ambassad
Dagen efter Hugo Chavez död samlades många anhängare utanför Venezuelas ambassad i Stockholm för att hylla ledaren för den bolivarianska revolutionen. Med flaggor, fanor och blommor försäkrade de att kampen för frihet, rättvisa och socialism går vidare.

8mars2013

8mars2013

proletären8mars

proletären8mars

Tillsammans mot patriarkatet!

SödermalmstorgSödermalmstorg
I samband med 8e mars genomförde Kommunistiska Partiet ett flertal flygbladsutdelningar utanför Stockholms sjukhus, däribland Karolinska och Huddinge. På kvällen deltog Kommunistiska Partiet och RKU sedvanligt i den lokala 8e mars-demonstrationen som iår hade temat Feminism räddar liv.

Vinster i välfärden

lördag, 6 april, 2013 - 15:00 - 17:00

Offentligt Möte
om vinster i välfärden Undersköterskelöner, riskkapitalbolag, vanvård och Karl Marx. Hur går ekvationen egentligen ihop? Johan wiman, Proletären, Talar
lördag 6 april 15:00 på Röda stjärnan, garvargatan 9 nb vid kungsholms torg, T-bana Rådhuset

Plats: 
Röda Stjärnan