Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

januari 2012

Lyckad pubafton

Stämningen var god i den välfyllda lokalenStämningen var god i den välfyllda lokalenJohan JohanssonJohan JohanssonStockholmavdelningen genomförde en lyckad pubafton. Temat var hyreskampen. Wictor Johansson från Proletären höll en inledning där han berömde dem som kämpat mot försäljning av Allmännyttan till det privata företaget Primus.

Pubafton lokalen

Pubafton lokalen

Viktor och Janne i samspråk

Viktor och Janne i samspråk

Jan Johansson sjunger

Jan Johansson sjunger

RUT och LOV hotar hemtjänsten

RUT och LOV hotar att tillsammans slå ut den kommunala hemtjänsten. I Täby kommun går den kommunala verksamheten i graven sedan den konkurrerats ut av privata hemtjänstföretag.

I moderatstyrda Täby kommun kommer den kommunala hemtjänsten att läggas ner nästa år. Verksamheten går sedan länge med förlust. Underskottet har legat på dryga sex miljoner kronor två år i rad. Det som går kommer att säljas ut till privata spekulanter.

Moderat PR-byrå ska dölja skandalerna i äldreomsorgen

Efter skandalerna på Caremas äldreboende Koppargården anlitar moderaterna i Stockholms stadshus sin egen PR-byrå för att dölja bristerna inom äldreomsorgen.

När allvarliga missförhållanden avslöjas inom äldreomsorgen går både privata vårdföretag och politiker ut och lovar bättring. Snart utlovas det till och med pengar för att korrigera de värsta felen och rätta till de största grodorna.

Protester mot nedskärningar i äldreomsorgen

Besvikelsen är stor bland personalen på Tallgårdens äldreboende i Huddinge sedan kommunens planer om kraftiga nedskärningar blivit kända.

Mona PetterssonLinde

Mona PetterssonLinde

Grisbild

Grisbild

Stockholmgrisar

Stockholmgrisar

Ekologiskt jordbruk

• Ekologisk odling är en form av jordbruk som strävar efter att minska eller helt avstå från att tillföra material som naturligt inte finns i jorden, exempelvis konstgjorda ämnen som handelsgödsel eller kemiska bekämpningsmedel.
• 2010 var knappt 11 procent av den svenska jordbruksarealen ekologiskt odlad.
• Andelen ekologiskt producerat kött är liten i Sverige. 2007 var det endast 2 procent av den totala produktionen.

Gris

Gris

Lantliv i Stockholm

Lamm på JärvafäletLamm på Järvafälet
Inklämt mellan miljonprogramsområdena Akalla, Hjulsta, Rinkeby, Tensta och Husby ligger Järvafältet, ett naturområde i norra Stockholm. Fortsätter vi tre busshållplatser från tunnelbanestationen i Akalla kommer vi till Hästa Gård, ett ekologiskt stadsjordbruk som förfogar över 185 hektar odlings- och betesmark.
– På 1990-talet diskuterade politikerna om vad de skulle göra med den här marken. Valet stod mellan en golfbana och ett ekologiskt jordbruk, berättar Oloph Fritzén, bonde på Hästa gård.

Bönder i Stockholm

Bönder i Stockholm

Kossor

Kossor

Studiemöte om krisen inom EU

söndag, 21 december, 2008 - 15:00 - 18:00

Studiemöte på lördag, det blir det sista studiemötet för den här gången. Det gör inget om du inte varit på tidigare studiemöte. Studiemötet handlar om EU, euron och finanskrisen. Möte om krisen inom EU.

Plats: 
Bokhandeln Röda Stjärnan Garvargatan 9b, invid Kungsholms Torg. T-bana Rådhuset.

Möte om krisen inom EU.

lördag, 21 januari, 2012 - 15:00 - 18:00

Studiemöte om EU, euron och finanskrisen. Det blir det sista studiemötet för den här gången. Det gör inget om du inte varit på tidigare studiemöte.

Plats: 
Bokhandeln Röda Stjärnan Garvargatan 9b, invid Kungsholms Torg. T-bana Rådhuset.

Solidaritet med de grekiska stålverksarbetarna

Genom att överlämna ett uttalande till den grekiska ambassaden visade en delegation från Kommunistiska Partiet i Stockholm sin solidaritet med de grekiska stålverksarbetarna vid Helleniki Halivorgia. I uttalandet uppmanades arbetarna att fortsätta att kämpa. Stålverkarbetarna kräver att de femtio arbetare som avskedats ska återanställas. De kräver även åtta timmars arbetsdag och motsätter sig lönesänkningar. En delegation från Kommunistiska Partiet överlämnar ett uttalandeEn delegation från Kommunistiska Partiet överlämnar ett uttalande

Solidaritet dem grekiska arbetare

Solidaritet dem grekiska arbetare