Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

december 2011

Avdelningsmöte

söndag, 11 december, 2011 - 16:00 - 18:00

Vad händer i äldreomsorgen. Val av valberedning. Kaffe och smörgås.

Plats: 
Partilokalen. Garvargatan 9, T-bana Rådhuset

Årstatrminalen

Årstatrminalen

Arbetarna får slita hårt. Maskinerna ökar stressen

Arbetarna får slita hårt. Maskinerna ökar stressen

Årsta postteminal - Färre anställda och ökad stress

Arbetarna får arbeta hårt. Maskinerna driver upp stressenArbetarna får arbeta hårt. Maskinerna driver upp stressenPostens terminal i Årsta är ett högteknologiskt mekano där brev och försändelser pumpas runt med blixtens hastighet. Perfekt kontroll, inget lämnas åt slumpen. Men bakom varje maskin står också en människa.

Grundcirkel Staten och demokratin

lördag, 3 december, 2011 - 15:00 - 18:00

Att läsa: Staten och demokratin. Anders Carlsson

Plats: 
Partilokalen Garvargata 9, T-bana Kungsholmen

Pubafton

lördag, 17 december, 2011 - 19:00 - 22:00

Johan Johansson underhåller och talar bostadspolitik. Mat och dryck.

Plats: 
Bohandeln Röda Stjärnan, Garvargatan 9, T-bana

Demonstration mot rasism och högerpolitik

Demonstration mot rasism och högerpolitik

Den 10 december arrangerade rasister och nazister en demonstration i Stockholm. Ledande var nazistiska Svenskarnas parti. Vi är de 94 procenten mot rasism samlade till en till demonstration mot högerextremisternas provokation. SD ut ur riksdagen och Inga nazister på våra gator var parollerna. RKU Stockholm deltog i demonstrationen som samlade 1 500 deltagare.

Demonstration mot rasism och högerpolitik

RKU deltog i demonstationen mot rasism och högerpolitikRKU deltog i demonstationen mot rasism och högerpolitik

200 städare förlorar jobben

Städerskorna kämpar för sina jobbStäderskorna kämpar för sina jobbFörra onsdagen samlade fackförbundet Seko till protest utanför Stockholms central. Mer än 200 städare förlorar jobbet när SJ tar tillbaka tågstädet i egen regi från företaget Trafficare, men vägrar att ta över personalen.

Städerskorna kämpar för sina jobb

Städerskorna kämpar för sina jobb

Proletärens Wiktor Johansson - Bostaden ska vara en social rättighet

Wiktor Johansson berömmer dom kämpar mot privatiseringarWiktor Johansson berömmer dom kämpar mot privatiseringarJag är ingen bostadspolitisk expert, mina kunskaper i ämnet grundar sig på erfarenheter från mitt eget boende och på att jag då och då skriver om bostadsfrågor i Proletären. Utifrån det tänkte jag säga några ord om dagens bostadspolitik, och vad vi kommunister ser för alternativ.