Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

november 2011

Att återvända

Att återvända

Filmklubben Spartacus visar Att återvända

onsdag, 16 november, 2011 - 19:00 - 21:00

Spartacus Filmklubb visar Att återvända (spansk originaltitel:Volver) från 2006 av regissör Pedro Almodovar. Att återvända är den spanske regissören Pedro Almodóvars sextonde långfilm. Den fick två priser vid filmfestivalen i Cannes. Filmen beskriver kvinnans situation i Spanien. Det finns fika med smörgås. Välkommen.
Medlemskap Spartacus Filmklubb kostar 50 kr och gäller hösten 2011 och våren 2012.

Plats: 
Bokhandeln Röda Stjärnan Garvargatan 9b, T-bana Rådhuset

Avdelningsmöte

måndag, 20 december, 2010 - 16:00 - 18:00

Vi ska framförallt diskutera vår kampanj mot de nya kollektivtrafikslagarna som träder i kraft.

Plats: 
Partilokalen

Avdelningsmöte

söndag, 20 november, 2011 - 16:00 - 18:00

Vi ska framförallt diskutera vår kampanj mot de nya kollektivtrafikslagarna som träder i kraft.

Plats: 
Partilokalen

Låga löner för arbete på hög nivå

De jobbar utomhus, oavsett väder och vind, i ett tungt yrke där upplevelserna men också olyckorna är många. Proletären har träffat Torbjörn Erlands, ställningsbyggare i Stockholm.

Vi bygger Kommunistiska Partiet i Stockholm - Från ord till handling

Magnus Fastbom är ny på Stockholms byggenMagnus Fastbom är ny på Stockholms byggenKommunisterna har av tradition varit aktiva och starka bland byggnadsarbetarna. I Stockholm samlades några tycken en kväll för att diskutera hur de ånyo ska kunna ta upp tråden.
- Den gamla socialdemokratin är borta, säger Ingvar Andersson. De är som om de frivilligt har lämnat över makten till moderaterna. Det var en annan stämning på byggena förr. Då fanns en trygghet. Lagbasarna tog hand om gubbarna.

Magnus Fastbom, byggnadasarbetare

Magnus Fastbom, byggnadasarbetare

Grundcirkel i marxismen-leninismen. Politisk ekonomi.

lördag, 19 november, 2011 - 15:00 - 18:00

Att läsa: Politiks ekonomi. Kommunistisk grundkurs 2.

Plats: 
Bokhandeln Röda Stjärnan Garvargatan 9, Invid Kungsholms torg. T-bana Rådhuset

Rädda Allmännyttan

onsdag, 30 november, 2011 - 18:30 - 21:00

Tal av Anita Salvén Kommunistiska Partiet
Viktor Johansson Proletären
Jan-Erik Gustavsson Nej till EU

Plats: 
Bredängs bibliotek

Statens Järnvägar privatiseras

• Ett första steg mot avreglering av järnvägen togs 1988 när Banverket bildades och banunderhållet konkurrensutsattes.
• 2001 bolagiserades Statens Järnvägar. Sex nya bolag bildades, SJ AB (persontrafik), Green Cargo AB (godstransporter), Jernhusen AB (förvaltar stationsbyggnader och andra fastigheter), TraffiCare AB (tidigare städ- och terminalproduktion), EuroMaint AB (reparationer och underhåll) samt IT-företaget Unigrid AB.

Riskkaptalister tar över

”Det gick inte att få lönsamhet ur kontraktet” är Trafficares motivation till att säga upp gällande avtal med SJ, ännu ett i raden av exempel på hur det som borde vara gemensam egendom blivit en källa till vinst för giriga kapitalister utan andra intressen än den egna plånboken.
– Det var svårt, jättesvårt att leva upp till ägarnas förväntningar, säger en tidigare vd för Trafficare, som intervjuas i journalisten och författaren Mikael Nybergs nyligen utgivna bok ”Det stora tågrånet”.
Vilka är då ägarna bakom Trafficare och vad har de för ”förväntningar”?