Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

oktober 2011

Vinstmaximering tröskel för funktionshindrade

Andrée Andersson utestängs från arbetsmarknadenAndrée Andersson utestängs från arbetsmarknadenSnart 30 år och arbetslös sedan gymnasiet. Med 6500 kronor i månaden försöker funktionshindrade Andrée Andersson rulla fram över nyliberalismens otillgängliga arbetsmarknadströsklar.

Nedanför rulltrappan vid Norsborgs tunnelbanestation väntar Andrée Andersson. En pigg ung man på 29 år. Lite lagom klurig och fundersam. Som många förortskillar bär han en t-tröja med hårdrockbandet Judas Priest. Ändå är han inte som alla andra.

Andre Andersson

Andre Andersson

Spartacus filmklubb visar Fucking Åmål

onsdag, 12 oktober, 2011 - 19:00 - 21:00

Kom och se Fucking Åmål på Röda Stjärnans Bokhandel. De kostar bara 50 kronor och för det priset får ett medlemskort i Spartakus filmklubb som ger dig rätt att se fler filmer under hösten 2011 och våren 2012. Fika med smörgås kommer att finnas till att köpa under filmen. Välkommen

Plats: 
Röda Stjärnans bokhandel Garvargatan 9, Invid Kungsholmens torg. T.bana Rådhuset

Arbetare inom kollektivtrafiken

Arbetare inom kollektivtrafiken

Nej till nya kollektivtrafiklagen

Arbetare inom kollektivtrafiken träffades för att skapa opinion mot nya kollektivtrafiklagenArbetare inom kollektivtrafiken träffades för att skapa opinion mot nya kollektivtrafiklagenTorsdag förra veckan kallade kollektivtrafikanställda medlemmar i Kommunistiska Partiet till ett möte i Stockholm för att skapa opinion mot den nya kollektivtrafiklag som träder i kraft vid årsskiftet.
Med den nya kollektivtrafiklagen blir det fritt fram för privata intressen att etablera sig på marknaden. Vinstintresset ska gå före samhällsnyttan, till nackdel för anställda och resenärer.

Frige Martin och Johan

Frige de fängslade jornalistena Martin Schibbey och Johan PerssonFrige de fängslade jornalistena Martin Schibbey och Johan PerssonInom två veckor inleds rättegången mot Martin Schibbey och Johan Persson. På fredag hålls flera stödaktioner som kräver att den svenska regeringen på allvar tar tag i frågan.

Den 17-18 oktober hålls rättegången mot journalisten Martins Schibbye och fotografen Johan Persson i Addis Abeba i Etiopien. Trots att de bara utfört journalistiskt arbete riskerar de två frilansarna hårda straff för uppdiktade terrorbrott.

Frige Martin och Johan

Frige Martin och Johan

Grundcirkel i marxismen-leninismen. Den historiska materialismen

lördag, 22 oktober, 2011 - 15:00 - 18:00

Att läsa inför mötet: Världåskådningen Kommunistiska grundkurs sid 11-31

Plats: 
Bokhandeln Röda Stjärnan Garvargatan 9, Invid Kungsholms torg. T-bana Rådhuset.

Koreas arbetarparti sin 66-årsdag

lördag, 15 oktober, 2011 - 12:00 - 14:00

Kom till ett möte på partilokalen med anledning av att Koreas arbetarparti firar sin 66-årsdag. Christer Lundgren och Daniel Uppström kommer att tala. Alla medlemmar och sympatisörer är hjärtligt välkomna.
Arrangör Svensk-koreanska föreningen

Plats: 
Bokhandeln Röda Stjärnan. Garvargatan 9. T- bana Rådhuset. Invid Kungsholms torg.

Stor konst om arbetande och fattiga

Konst som med värme skildrar arbetande och fattiga människorKonst som med värme skildrar arbetande och fattiga människorStorslagen konst som med värme skildrar arbetande och fattiga människor. Nationalmuseum har just öppnat en stor utställning med den klassiska ryska konstnärsgruppen Vandrarna.
Nationalmuseum i Stockholm visar under hösten en stor utställning med den ryska konstnärsgruppen Peredvizjniki. Ordagrant skulle namnet kunna översättas med Sällskapet för vandrande utställningar men namnet Vandrarna duger lika bra.

Pråmdragarna vid Volga

Pråmdragarna vid Volga

Manifestation för Martin Schibbye och Johan Persson

– Vi som har samlats här idag tillämpar inte tyst demokrati.
Så inledde Författarförbundets ordförande Mats Söderlund sitt tal på manifestationen för de i Etiopien fängslade journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson, inför uppskattningsvis 250 deltagare som samlats på Södermalmstorg.250 samlades på Södermalmstorg för att visa sin solidaritet med Martin och Johan250 samlades på Södermalmstorg för att visa sin solidaritet med Martin och Johan

Manifestation för Martin och Johan

Manifestation för Martin och Johan

Partiarbete kan knappast bli roligare än så här

Frida JanssonFrida JanssonFörst frågar vi vad Spartacus är och hur verksamheten är planerad. Hon svarar att till ett medlemspris på 50 kronor får medlemmar och sympatisörer tillgång till höstens och vårens filmvisningar, en filmvisning i månaden. Filmerna visas via projektor och med bra ljud. Målet är att visa en stor variation av filmer för alla smaker.

Sedan frågar vi varför Spartacus startats?

Frida Jansson

Frida Jansson

Frida Jansson

Jimmie the Saint tar ställning för kommunismen

Jimmie the SaintJimmie the SaintRapparen Jimmie The Saint från Stockholm är påtagligt glad över nomineringen till Kommunistiska Partiets kulturstipendium.
– Jag blev chockad när jag fick beskedet. Det är jätterolig uppskattning och otroligt hedrande, säger han när Proletären ringer upp för att gratulera till nomineringen.

Grundcirkel i marxismen-leninismen. Dialektiken.

söndag, 6 november, 2011 - 15:00 - 18:00

Att läsa: Världåskådningen Kommunistisk grundkurs 1. sid 31- 40. Ur Stalin Om den dialektiska och historiska materialismen och ur Mao Om motsättningar.

Plats: 
Bokhandeln Röda Stjärnan Garvargatan 9, Invid Kungsholms torg. T-bana Rådhuset

Städare demonstrerar

Lena Nielsen KommunalLena Nielsen KommunalStadsdelsnämndens upphandling av lokalvården ledde till sänkta löner och ingen avtalspension. Då samlade sig städarna till en protestdemonstration.

En torsdagskväll i oktober ställde sig ett 70-tal kommunalare utanför Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning i södra Stockholm. De gjorde det som varje fackföreningen idag borde göra. Tillsammans protesterade de mot upphandlingar och lönesänkningar.

Vårdanställda till Proletären: Dödens hus är inte unikt

Olle Bergvall: Det är viktigt att vi arbetare organiserar oss.Olle Bergvall: Det är viktigt att vi arbetare organiserar oss.Vårdskandalen på privata Koppargården i Vällingby debatterades nyligen i riksdagen. Skräckexemplet ”Dödens hus” vittnar om en allmän systemkris för äldreomsorgen.

De senaste veckorna har det strömmat in rapporter om missförhållanden på det privata äldreboendet Koppargården i Stockholmsförorten Vällingby. Både anställda och anhöriga har gett rena skräckskildringar och vittnat om ”Dödens hus”.

Lena Nielsen

Lena Nielsen

Olle Bergvall

Olle Bergvall

Möte Socialism eller barbari

torsdag, 3 november, 2011 - 18:00 - 20:00

Kom och lyssna på Robert Mathiasson, partisekreterare i Kommunistiska Partiet. Det läge som råder i dagens Sverige gäller det att tålmodigt och planmässigt bygga en organisation av revolutionärer – det kommunistiska partiet. Att hitta de människor runt om i landet som inser kapitalismens orimlighet, som söker ett alternativ och som förstår att det är endast genom att gå samman som vi kan förändra det här samhället. Det är Kommunistiska Partiet och RKU som idag representerar antikapitalismen och den socialistiska kampen, som för vidare de bästa av den svenska arbetarrörelsens traditioner.

Plats: 
ABF Södertälje, Torekällsgatan 7

Nedskärningar på Scania

Johan Järvklo, ordförande i Verkstadsklubben. Det är onödigt att avskedaJohan Järvklo, ordförande i Verkstadsklubben. Det är onödigt att avskeda– Jag känner igen stämningen från förra krisen, säger Scaniaarbetaren Ricardo Munoz om att 900 visstidsanställda förlorar jobbet.
Lastbilstillverkaren Scania drar ner på produktionstakten och 900 visstidsanställda kommer inte att få sina anställningar förlängda när kontrakten löper ut. Företaget hänvisar till minskad orderingång till följd av det osäkra ekonomiska läget.

Johan Järvklo

Johan Järvklo

Anita uppvaktar

Anita uppvaktar

Vi måste värna om vår klasskänsla

Uppvaktning från BredängUppvaktning från BredängI lokaltidningen läser jag att hela 15 procent av arbetskraften i norra Botkyrka, står utanför arbetsmarknaden och får inget ekonomiskt stöd från samhället. 3360 personer står helt utanför samhällssystemet bara i norra Botkyrka, alltså inte i hela Botkyrka och långt ifrån hela Stockholms län…

Det är ingenting att förvånas över, säger flera boende i Botkyrka, därför att systemet är både krångligt och fyrkantigt.

Ny lagstiftning bäddar för chockhyror

Chockhyror på gångChockhyror på gångKraftiga hyreshöjningar med större genomslag för läge och betalningsvilja. Ny lagstiftning stärker bostadsbolagens positioner inför kommande hyresförhandlingar.

De närmsta månaderna kommer 2012 års hyror att förhandlas fram. Det är många människor som berörs och stora summor som står på spel. Landets omkring tre miljoner hyresgäster betalar sammanlagt 100 miljarder kronor i hyror per år.

Appellmöte Freddy

Appellmöte Freddy

Viktor och Ylva

Viktor och Ylva

Lasse Simmons talar

Lasse Simmons talar

Appellmöte i Jakobsberg

Freddy i säljartagenFreddy i säljartagen
Viktor och YlvaViktor och Ylva
Lasse Simmons talarLasse Simmons talar
Den kollektiva försäljningen i Jakobsberg med appelltal blev riktigt lyckad. 12 kamrater deltog, 11 Proletären såldes och ett antal
hundra flygblad delades ut.