Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

september 2011

Grundcirkel i marxismen-leninismen. Kvinnokamp- Klasskamp

lördag, 24 september, 2011 - 15:00 - 18:00

Att läsa inför mötet: Kvinnan och socialismen.

Plats: 
Grundcirkel i marxismen-leninismen. Kvinnokamp- Klasskamp

Filmvisning - Om Frida Kahlos liv

onsdag, 14 september, 2011 - 19:00 - 21:00

Spartacus filmklubb visar filen Frida, filmen om konstnären Frida Kahlos liv. Medlemskap i filmklubben ordnas på plats. Under hösten kommer film att visas vid fyra tillfällen

Plats: 
Röda Stjärnans bokhandel Garvargatan 9

Hyresgäster demonstrerar mot utförsäljning

Hyresgäster utanför StadshusetHyresgäster utanför StadshusetI måndags protesterade hyresgäster från Bredäng och Kärrtorp utanför kommunfullmäktiges möte, mot Svenska Bostäders planerade utförsäljning av 2000 lägenheter till privata Primula Byggnads AB. Ett åttiotal hade samlats för att försöka påverka politikerna i Stockholms stadshus att dra tillbaka förslaget.

Hyresgäster demonstrerar utanför Stadshuset

Hyresgäster demonstrerar utanför Stadshuset

Hyresgäster demonstrerar utanför Stadshuset

Avdelningsmöte

söndag, 2 oktober, 2011 - 16:00 - 18:00

På dagordningen: Arbetet med Proletären, Afghanistan 10 år av imperialistiskt krig och ockupation.

Plats: 
Partilokalen Gravargatan 9

Arbetarröelsens arkiv tvingas flytta

Arbetarröelsens arkivArbetarröelsens arkivArbetarrörelsens arkiv lägger ner ett stort och viktigt arbete på att bevara den organiserade arbetarklassens historia. Nu måste arkivet flytta från sina lokaler när LO-ägda AB Folkets Hus säger upp hyreskontraktet.
Arbetarrörelsens arkiv ligger centralt beläget på Upplandsgatan vid Norra Bantorget i Stockholm. Här har arbetarrörelsens olika grenar bevarat sin egen historia sedan mer än hundra år.

Arbetarrörelsens arkiv

Arbetarrörelsens arkiv

Sälj inte våra hem - bevara allmännyttan

Sirkku Spolander målar plakatSirkku Spolander målar plakat”Sälj inte våra hem” och ”bevara allmännyttan” står det på plakaten som hyresgäster i Bredäng tillverkar inför ännu en demonstration mot Stockholmspolitikernas planerade utförsäljning av över 1000 lägenheter i allmännyttan.

Plakatmålning

Plakatmålning

Sirkku Spolander

Sirkku Spolander

Kamrater i allmännyttan

Anita Salvén talar på Sergels TorgAnita Salvén talar på Sergels TorgAllmännyttan eller miljonprogrammet som det också kallas är inte vilket kommunalt eller statligt bolag som helst. Den har inte finansierats vare sig med banklån eller allmänna skattemedel. Miljonprogrammet finansierades på 60-talet med LO-medlemmarnas nystartade ATP-fonder och kan med all rätta kallas för hyresgästernas egendom.

Anita Salvén talar för septermalliansen

Anita Salvén talar för septermalliansen

Om Allmännyttan

Allmännyttan i BredängAllmännyttan i Bredäng• De allmännyttiga bostadsföretagen byggdes upp i huvudsak under perioden efter andra världskriget och fram till och med 1960-talet, för att bygga bort trångboddhet och bostadsbrist.
• Allmännyttan står idag för en dryg femtedel av bostadsmarknaden i Sverige och utgör ungefär hälften av hyresmarknaden.

Allmänyttan i Bredäng

Allmänyttan i Bredäng

Grundcirkel i marxismen-leninismen. Filosofi

lördag, 8 oktober, 2011 - 15:00 - 18:00

Grundcirkel i marxismen-leninismen. Filosofi – materialismen
Lör den 24 sep klockan 15.00. Att läsa inför mötet: Världåskådningen Kommunistiska grundkurs sid 3-11, bifogad artikel ”Vad är filosofi”.

Plats: 
Bokhandeln Röda Stjärnan, Garvargatan 9, Invid Kungsholms torg. T-bana Rådhuset.

Röd konst i Gnesta

På Gnesta konsthall blandas utställningar av engagerade samtidskonstnärer med konserter och andra kulturaktiviteter. Nu pågår utställningen ”Dying is a piece of cake” – om krig, imperialism, dödsstraff och folkhemmets död – där besökarna kan kasta prick på Jimmie Åkesson och lära araber vad demokrati är i arkadspelet Crusader.
– Jag försöker ta upp viktiga frågor och engagera folk utan att skriva de på näsan. Jag vill att de ska reflektera själva, säger Niclas Zander, konstnär och eldsjäl bakom Gnesta konsthall.

Experimentel teater om bankkrisen

Den rike har fallit. Den röda fanan hissas på DramatenDen rike har fallit. Den röda fanan hissas på DramatenKöpmannens kontrakt av Elfride Jelinek
Översättning och bearbetning Magnus Lindman
Regi Mellika Melouani Melani
I rollerna Per Grytt, Hulda Lind Jóhannsdóttir, Andreas Rothlin Svensson, Janna Granström
Scenografi, kostym och ljus Bengt Gomér
Video Sutoda/Daniel Andersson
Musik Dror Feiler
Peruk och mask Trille Hvidfeldt
Premiär 17 september Dramaten Målarsalen. Spelas till den 29 oktober

Köpmannens kontrakt

Köpmannens kontrakt

Revolution och reaktion på Unga Dramatens scen

Älvsborgsbron handlar om hur hur vanskligt det kan vara att försöka förändra en värld där människorna söker verklighetsflyktÄlvsborgsbron handlar om hur hur vanskligt det kan vara att försöka förändra en värld där människorna söker verklighetsflyktJohanna Emanuelssons pjäs Älvsborgsbron handlar om revolution och reaktion. I fredags hade den premiär på Unga Dramatens scen.

Älvsborgsbron

Älvsborgsbron

Möte Socialism eller barbari

lördag, 5 november, 2011 - 14:00 - 16:00

Kom och lyssna på Robert Mathiasson, partisekreterare i Kommunistiska Partiet. Det läge som råder i dagens Sverige gäller det att tålmodigt och planmässigt bygga en organisation av revolutionärer – det kommunistiska partiet. Att hitta de människor runt om i landet som inser kapitalismens orimlighet, som söker ett alternativ och som förstår att det är endast genom att gå samman som vi kan förändra det här samhället.. Det är Kommunistiska Partiet och RKU som idag representerar antikapitalismen och den socialistiska kampen, som för vidare de bästa av den svenska arbetarrörelsens traditioner.

Plats: 
Garvargatan 9, t-bana Rådhuset (nära Kungsholmstorg)

Demonstration utanför stadshuset

Demonstration utanför stadshuset

4000 namn överlämnades

Fyratusen namn överlämnadeFyratusen namn överlämnade4000 namn mot utförsäljningen av Svenska Bostäders lägenheter i Bredäng och Kärrtorp överlämnades till Stockholms fastighetsborgarråd Joakim Larsson måndagen 26 september. I anslutning till överlämnandet hölls en demonstration med ett 100-tal deltagare utanför Stadshuset. Arga och stridbara hyresgäster slöt upp med egenhändigt gjorda plakat.

Peggy Jönsson från Hyresgästföreningen läste upp ett brev som Hjördis Einarsson i Kärrtorp skickat till Joakim Larsson: