Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

augusti 2011

En spark i skrevet och en vitaminspruta i röven

Johan Johansson håller fast vid vänsterpolitikenJohan Johansson håller fast vid vänsterpolitikenI våras fyllde musikern, producenten, författaren och bostadsaktivisten Johan Johansson 50 år. Flera kända artister släppte tillsammans en hyllningsplatta, Världens bästa Johansson, till hans ära. Proletären träffade honom för en intervju.

Måndagmorgon i en lägenhet på Söder i Stockholm. På väggarna i vardagsrummet samsas rockgitarrerna med ett porträtt av Karl Marx. I parken utanför fönstret duggar sommarregnet.
Vi slår oss ner i köket.

Jan Johansson

Jan Johansson

Utan jobb - ingen bostad

Stressen ökar för brevbärarnaStressen ökar för brevbärarnaArbete är nyckel till livet men inte många ungdomar förunnat. Proletären möter brevbäraren Nils Råstander i Skarpnäck som är ute på sitt första sommarjobb.

Posten ligger i buntar, packad utifrån gator och trappuppgångar. Nils Råstander har bara jobbat några veckor i distriktet men har redan lärt sig namnen på dörrarna. Han har bott i Skarpnäck i hela sitt liv och orienterar sig utan problem mellan de olika husen.

Nils Råstander på Posten

Nils Råstander på Posten

Grundcirkel i marxismen-leninismen

lördag, 27 augusti, 2011 - 15:00 - 17:00

Grundcirkel i marxismen-lenismen. Kommunistiska partiet studera samhället vetenskapligt. I grundcirkeln granskar och diskuterar förutsättningarna kampen i Sverige, kvinnans väg till frigörele, filosofi, kapitalismens ekonomi, staten och demokratin, EU, vad det kommunistiska partiet är och vår taktik och strategi.

Plats: 
Bokhandeln Röda Stjärnan

Hyresgäster tar strid för sina hem

Hyresgästerna i Bredäng och Kärrtorp kämpar för bibehålla AllmänyttanHyresgästerna i Bredäng och Kärrtorp kämpar för bibehålla AllmänyttanI början av sommaren fick hyresgästerna i Stockholmsförorterna Bredäng och Kärrtorp reda på att Svenska Bostäder ska sälja deras hus till privata Primula Byggnads AB. Nu samlas de till protestmöten för att diskutera hur de ska kunna stoppa försäljningen.

Namninsamling i Bredäng

Namninsamling i Bredäng

Gunnar Thorell

Gunnar Thorell

Sofia Kelete

Sofia Kelete

Avdelningsmöte

söndag, 11 september, 2011 - 16:00 - 18:00

På dagordningen: Utförsäljning av allmännyttan och höstens arbete

Plats: 
Partilokalen, Garavargatan 9

Studiemöte: Om det svenska klassamhället

lördag, 10 september, 2011 - 15:00 - 18:00

Studiet av partiets grundcirkel börjar med studiet av av det svenska klassamhället. Studiematerialet finns att hämta bokhandeln Röda Stjärnan.

Plats: 
Bokhandeln Röda Stjärnan Garavargatan 9 invid Kungsholms Torg. T-bana Rådhuset

USK

USK