Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

juni 2011

Efter krisen – Scaniaarbetare om vinster, löner och fackets roll

Vi jobbar hundra procent när vi är i fabriken, säger Ricardo MunosVi jobbar hundra procent när vi är i fabriken, säger Ricardo MunosScania redovisar rekordvinster men vinsterna kommer inte arbetarna till del. Krisen i fordonsindustrin och IF Metalls lönesänkningsavtal gav företaget möjlighet att flytta fram sina positioner.

Ricardo Munos

Ricardo Munos

Protest mot prishöjningarna i Stockholms kollektivtrafik

Emanuell Andersson och Rojda Sekersöz RKU - Ja till nolltaxaEmanuell Andersson och Rojda Sekersöz RKU - Ja till nolltaxaPriset för SL-kortet i Stockholm skall höjas från 690 kronor i månaden till 790 kronor. Därför samlades drygt 500 protesterande på Sergels torg i lördags.

I en ovanligt bred enhet visade de många arrangerande organisationerna upp en helt annan syn än Stockholms styrande borgare. på hur SL: s trafik bör finansieras. Alla vill ha en skattefinansierad kollektiv-trafik med sikte på 0-taxa.

Fredrik Ståhl, SSU Stockholm förklarar för Proletären att:

Protest mot höjda priser på månadskort

RKU demonstrerar mot taxehöjningar och för nolltaxaRKU demonstrerar mot taxehöjningar och för nolltaxaDe borgerliga politikerna i Stockholms läns landsting har aviserat att de från den 1 september tänker höja priset på ett månadskort med 100 kronor. Socialdemokraterna nöjer sig att förespråka en höjning med 50 kronor. Förra höjningen med 100 kronor – som då var den största någonsin – genomfördes av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i skön förening.

RKU demonstrar för nolltaxa

RKU demonstrar för nolltaxa

Spårväg City en felsatsning

Spårväg City är en felsatsning, Satsa pengarna på tunnelbananSpårväg City är en felsatsning, Satsa pengarna på tunnelbanan
Spårväg City är en skandal. Den har påbörjats utan grundlig planering och blir dyr. Det vore bättre att satsa pengarna på att bygga ut tunnelbanan

Ingen planering

Spårväg city

Spårväg city