Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

maj 2011

Leila Khaled och Jan Myrdal på Röd Front i Stockholm

Stoppa Högern Röd FrontStoppa Högern Röd FrontRöd Front i Stockholm blev en klar framgång. Sven Wollter värmde upp och drog många nya ansikten till Mynttorget i Gamla Stan. Demonstrationståget samlade 250 personer i alla åldrar. Det var en påtaglig och märkbar ökning mot föregående år.

1 maj 2011

1 maj 2011

Talarna 1 Maj

Talarna 1 Maj

Arbete ska vara en rättighet

Magnus Fastbom, RKU, talar på Röd FrontMagnus Fastbom, RKU, talar på Röd Front
Mötesdeltagare!

I december 2008 presenterade regeringen Reinfeldt sin stora satsning på jobbcoacher med syfte att minska arbetslösheten, som ökade för varje månad i överproduktionskrisens spår. Tanken var att med hjälp av dessa ”vägledare” skulle arbetslösa snart få nytt jobb igen. Men frågan kvarstår. Vad blev resultatet av denna politiska handling? Jo, att ungdomsarbetslösheten ökade med hela 25 procent!

Magnus Fastbom RKU

Magnus Fastbom RKU

Avdelningsmöte

onsdag, 8 december, 2010 - 16:00 - 18:00

Sumering av Röd Front,bostadsfrågan i Stockholm, Kaffe och smörgås.

Plats: 
Partilokalen Garvargatan 9 nb T-bana Rådhuset

Pubafton med Erik Andersson

Kommunistiske Partiets Internationele sekreterare Erik Andersson besökte Stockholm för att tala på en pubafton

På bilderna: Gunnar Westin

På bilderna: Gunnar Westin

Anita Salvén talade på 1 Maj

Anita Salvén talade på 1 Maj

Anita Salvén talade på Röd Front

När arbetarklassen i framtiden utser sina ledare måste arbetarklassen själv vara en del av den makten.När arbetarklassen i framtiden utser sina ledare måste arbetarklassen själv vara en del av den makten.
Vänner, Kamrater, Första Maj-firare!

Kommunister i hela världen har i alla tider hävdat att arbetarnas dåliga löner är den viktigaste enskilda orsaken till alla ekonomiska kriser! Något som i sin förlängning leder till alla förödande krig!

Denna grundläggande och vetenskapliga sanning är alltså ingen nyhet. Det nya är att två forskare från Internationella valutafonden IMF nu säger precis samma sak!

Brevbärare kallar till demonstration

Brevbäraren Gunnar Westin som arbetar i Skärholmen uppmanar till demonstrationBrevbäraren Gunnar Westin som arbetar i Skärholmen uppmanar till demonstrationEfter åratal av försämringar har de postanställda fått nog. Nu kallar Brevbäraraktionen i Stockholm till demonstration för bättre arbetsmiljö och arbetsvillkor.

Brevbärarnas demonstration en framgång

Jag har aldrig jobbat så mycket över som nu säger Annelie Svensson

Brevbärarnas demonstration var en framgångBrevbärarnas demonstration var en framgång
När brevbärarna i Stockholm bestämde sig för att gå ut och demonstrera blev det en framgång. Missnöjet bland de postanställda är stort. Nu sprider sig protesterna till flera orter.

Det finns ett genuint missnöje lagrat hos folkskaran som samlats på Södermalmstorg vid Slussen i Stockholm. Brevbäraraktionen har kallat till demonstration mot försämringarna inom Posten. Talen avlöser varandra. ”Vi är människor - inte maskiner” står det på en av banderollerna.

Brevbärardemonstration

Brevbärardemonstration

Demonstration mot höjning av priset på SL-kort

Demonstration mot höjning av priset på SL-kort

Demonstration mot SL-kort

Demonstration mot SL-kort

Fritidsledare om utanförskap i Ronna

Ronna - en förort för fattigaRonna - en förort för fattigaRonna Södertälje hör till de fattigaste bostadsområdena i landet. De sociala problemen, utanförskapet och ungdomskriminaliteten är hög. Men på fritidsgården finns eldsjälar som kämpar vidare trots motvinden.

När Sveriges Radio nyligen presenterade en undersökning om inkomstklyftorna i Sverige hamnade 96 av de 100 de mest välbärgade postnummerområdena i Stockholms län. Samma undersökning visade också att 21 av de 100 fattigaste område återfinns i samma län.

Ronna

Ronna