Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

april 2011

Hyreshöjningar på flera tusen kronor - vinster till kända politiker och ämbetsmän

Renoveringar får inte handla om tusenlappar, säger Maria LondoroRenoveringar får inte handla om tusenlappar, säger Maria LondoroDet kallas för professionell ägarstyrning. Hyresgästerna får hyreshöjningar på flera tusen. Samtidigt tjänar direktören för de kommunala bolagen 96 000 kronor i månaden.

Det händer i socialdemokratiskt styrda Sundbyberg nordväst om Stockholm. Det kommunala bostadsbolaget Förvaltaren genomför omfattande renoveringar på Spelmanshöjden. Stammarna ska bytas. 211 lägenheter ska byggas om och rusta upp.

Hyreshöjningar i Sundbyberg

Hyreshöjningar i Sundbyberg

Nej till Jas över Libyen

torsdag, 16 december, 2010 - 19:00 - 22:00

Erik Andersson Internationell sekreterare i Kommunistiska Partiet klargör vad som händer i Nordafrika och MellanösternErik Andersson Internationell sekreterare i Kommunistiska Partiet klargör vad som händer i Nordafrika och MellanösternPubafton. Vad händer i Nordafrika och Mellanöstern? Folkuppror och krig. Möte med Erik Andersson Internationell sekreterare i Kommunistiska Partiet.

Plats: 
Röda Stjärnan Garvargatan 9b. T-bana Rådhuset. Vid Kungsholmens torg.

Inga svenska plan över Libyen

Erik Andersson talar om kriget i LibyenErik Andersson talar om kriget i Libyen

Inga svenska JAS-plan över Libyen

Erik Andersson talar på pubaftonErik Andersson talar på pubaftonPubafton. Lördag den 16 april 19.00 Röda Stjärnan Garvargatan 9b. T-bana Rådhuset. Vid Kungsholmens Torg. Kommunistiska Partiet säger absolut nej till det imperialistiska kriget mot Libyen och till det svenska deltagandet i detta orättfärdiga krig. Bland de politiska partierna är vi nästan ensamma om att inta denna position, detta sedan inte bara Vänsterpartiet utan också goda delar av övrig vänster gjort gemensam sak med bombhögern.

Proletären och Vad bör göras

torsdag, 9 december, 2010 - 11:00 - 14:00

Vi träffas för en innehållsrik studiedag om vår tidning Proletären. Johan Wiman kommer att prata om Lenins Vad bör göras? och Magnus Jönsson om vårt tidningsarbete här i Stockholm.

Plats: 
Röda Stjärnan Garvargatan 9b. T-bana Rådhuset. Vid Kungsholmens Torg.

Kom lyssna på progressiv muisk

Kom lyssna på progressiv muisk

Stor antiimperialistisk gala

Kom och lyssna på progressiv musikKom och lyssna på progressiv musikMissa inte möjligheten att lyssna på David Rovics. Han kommer till Rinkeby Folkets hus tisdag den 26 april 19 – 23. Han är en progressiv musiker från USA som gjort sig väl känd för sitt stora politiska engagemang. Han är en skarp kritiker av USA:s imperialistiska politik och av EU. Hans texter handlar bland annat om social orättvisa, antiimperialism och frihetskamp för människor som lever under förtryck. David Rovics driver med anarkister samtidigt som han hyllar Chavez.

Appellmöte i Farsta

Mattias talarMattias talarI soligt aprilväder höll Sydöstra partiföreningen ett appellmöte i Farsta. De höll tal, sålde Proletären och delade ut flygblad. Talade gjorde Mattias och David
David talarDavid talar

Mattias talar

Mattias talar

Mattias talar

Mattias talar

David talar

David talar

Demonstrera i Röd Front

Demonstrera i Röd Front

Röd Front 1 Maj

Demonstrera i Röd FrontDemonstrera i Röd FrontDemonstrera för arbetarpolitik och socialism på 1 Maj i Stockholm. Säg nej till svenskt stöd mot imperialismen. Inga svenska JAS-plan över Libyen. Sven Wollter underhåller vid samlingen vid Mynttorget klockan 13.00. Så kom i tid. Demonstrationen med blåsorkestern i spetsen avgår mot Segel Torg. Där börjar mötet 14.30. Författaren Jan Mydal kommer att tala tillsammans med Anita Salvén från partistyrelsen och Magus Fastbom från RKU. Den revolutionäre artisten Jimmie the Saint kommer och rappar.

Kom till Myntorget 13 00

Kom till Myntorget 13 00

Leila Khaled talar på Röd Front i Stockholm

Leila Khaled PFLPLeila Khaled PFLPLeila Khaled är en välkänd palestinsk politiker. Hon är mest känd för att hon deltog i en flygplanskapning. Hon är medlem i PFLP, Folkfronten för Palestinas befrielse, där hon politbyrån. Dessutom är hon invald Palestinian National Council, Palestinas parlament.

Leila Khaled

Leila Khaled