Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

februari 2011

Årsmöte

söndag, 20 februari, 2011 - 14:00 - 17:00

Sedvanliga årsmötesförhandlingar

Plats: 
Partilokalen. Garvargatan 9

Sofi Oksanens Utrensning gör sig bättre i bokform

Stockholms stadsteater
Utrensning
Manus: Sofi Oksanen
Regi: Åsa Melldahl
Skådespelare: Lena-Pia Bernhardsson, Ida Engvoll, Katharina Cohen, Gerhard Hoberstorfer, Samuel Fröler, Joakim Gräns, Mats Qviström
Stadsteatern har satt upp utresning av Sofi OksanenStadsteatern har satt upp utresning av Sofi Oksanen
En prisad författare
Stockholms stadsteater har satt upp en egen version av Sofi Oksanens Utrensning. Regissören Åsa Melldahl har utvidgat Sofi Oksanens ursprungliga manus med text hämtad från boken med samma namn.

Utrensning

Utrensning

Strejk i tunnelbanan

Strejk i tunnelbanan

Tåget tas ur trafik - på grund av strejk

Strejk i tunnelbananStrejk i tunnelbanan
Syndikalisterna i Stockholms tunnelbana lyckas stoppa ett hundratal avgångar när de strejkar för bättre arbetstider och rätten till pauser.

Förmiddag en helt vanlig vardag på Gullmarsplans tunnelbanestation. Tågen kommer och går. Matarbussarna avlöser varandra. Folk jäktar upp och ner för trapporna. Här ska pågå en strejk. Men vart då? Inte en antydan så långt ögat når.

Lisa Lundström delar ut flygblad under strejken

Lisa Lundström  delar ut flygblad under strejken

Syndikalister tar strid för arbetstider

Spärrvakterna måste få gå på toalettenSpärrvakterna måste få gå på toalettenRätt till toalettbesök på arbetstid, max fem timmars arbete utan matrast och ett jämnare arbetsschema. Det kräver de strejkande syndikalisterna i Stockholms tunnelbana.

Jens Bessing på SAC-syndikalisterna kör själv tunnelbana. Han tycker att arbetsmiljön drastiskt har försämrats sedan den nya entrerpenören MTR tog över i november 2009. SAC:s driftssektion på tunnelbanan reser tre krav i samband med strejken.

Spärrvakterna måste få gå på toaletten

Spärrvakterna måste få gå på toaletten

Heder åt syndikalisterna

Syndikalisternas strejk omfattade bara en liten del av arbetarna i tunnelbanan. Var det rätt av dem att ensamma ta strid? Proletären frågar Mats Nordlund från Kommunistiska partiet.

- Heder åt syndikalisterna, säger Mats Nordlund som själv jobbar hos Strukton Rail på tunnelbanans spårunderhåll. Bra gjort! Även om ni inte var så många. Ni lyckades i alla fall stoppa några tåg och föra fram era krav. Mats Nordlund SEKO borde har strejkat för länge sedanMats Nordlund SEKO borde har strejkat för länge sedan

Bryt vanmakten med Proletären

Proletären är ett alternativ till borgartidningarnaProletären är ett alternativ till borgartidningarna

Strejkande lagenaarbetare läser om sin strejk

Strejkande lagenaarbetare läser om sin strejk

Proletären nu i färg

Med nummer 5/2011 över Proletären till färgtryck. Du kan ta del av nyheten genom extra låga priser för nytecknade prenumerationer. I Proletären finns allt nyheter från revolutionen i Egypten till reportage från kampen i tunnelbanan och mot nedskärningarna i förorter.
Om vad som händer i socialismen länder och om Kommunistiska Partiets olika aktiviteter läser du bäst i Proletären. recensioner av pjäserna på Stockholms teatrar.
Proletären kostar 35 kronor i månaden i ett halvår om du väljer att betala med autogiro, annars kostar:
• Helår 420 kr
• Halvår 260 kr
• Kvartal 150 kr

Proletären nu i färg

Strejkande lagenaarbetare läser om sin strejkStrejkande lagenaarbetare läser om sin strejkMed nummer 5/2011 över Proletären till färgtryck. Du kan ta del av nyheten genom extra låga priser för nytecknade prenumerationer. I Proletären finns allt nyheter från revolutionen i Egypten till reportage från kampen i tunnelbanan och mot nedskärningarna i förorter.

Strejkande lagenaarbetare läser om sin strejk

Strejkande lagenaarbetare läser om sin strejk

Kämpande arbetare följer kampen i Proletären

Kämpande arbetare följer kampen i Proletären

Socialdemokraterna i Stockholm drar ytterligre åt höger

Det nyliberala systemskiftet i Stockholm har vidgat klassklyftorna till amerikanska nivåer. Men när arbetarna överger partiet och lämnar facket hoppas sossarna på tjänstemännen.

Häromveckan släppte socialdemokraterna i Stockholm två olika valanalyser. En för partidistriktet i Stockholms stad och en för partidistriktet i Stockholms län. Båda är en skrämmande läsning över såväl ökade klassklyftor som självutplånande högervridning.
Socialdemokraterna i Stockholm går mot en självutplånande högervridningSocialdemokraterna i Stockholm går mot en självutplånande högervridning

Sitter Olof Palmes mördare i riksdagen?

lördag, 26 februari, 2011 - 13:30 - 15:30

Sitter Olof Palmes mördare i Riksdagen?Sitter Olof Palmes mördare i Riksdagen?
Proletärens Olle Minell redogör för mordet på Olof Plame

Plats: 
Beskowsalen ABF Sveavägen 41.

Sitter Olof Palmes mördare i riksdagen

Sitter Olof Palmes mördare i riksdagen

Pubafton i musikens tecken

lördag, 26 februari, 2011 - 19:00 - 23:00

Spelar gör Jimmie the Saint Hip Hop och
Annette and the Duckdivers Blues.

Plats: 
Bokhandeln Röda Stjärnan, Garvargatan 9, invid Kungsholmstorg, T-bana Rådhuset

Pubafton där arbetarkvinnan står i centrum

lördag, 5 februari, 2011 - 19:00 - 22:00

Jessica Moya ledande i stejken bland lagerarbetarna på Lagena och medlem i styrelsen i facklubben på Lagena talar och den uppmärksammade och prisade arbetarpoeten Jenny Rangborg läser sina egna dikter.

Plats: 
Bokhandeln Röda Stjärnan Garvargatan 9b. Invid Kungsholms torg. T-bana Rådhuset.

Pubafton med arbetarkvinnan i centrum

lördag, 5 mars, 2011 - 19:00 - 22:00

Talar gör Jessica Moya som deltog i strejken bland lagerarbetarna på Lagena och medlem i klubbstyrelsen på Lagena. Den uppmärksammade och prisade arbetarpoeten Jenny Rangborg läser sina egna dikter.

Plats: 
Bokhandeln Röda Stjärnan Garvargatan 9b. Invid Kungsholms torg. T-bana Rådhuset.