Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

december 2010

Valutaunion mot sammanbrott?

lördag, 4 december, 2010 - 13:00 - 16:00

Vilket är nästa land som får dela Irlands och Greklands öde. Nationalekonomen Stefan de Vylder pratar om EMU och finanskrisen.

Stefan de Vylder
Plats: 
Bokhandel Röda Stjärnan - Garvargatan 9b. Vid Kungsholmstorg T-bana Rådhuset.

Stefan de Vylder

Stefan de Vylder

Avdelningsmöte

tisdag, 14 december, 2010 - 18:30 - 21:00

Diskussion om nätverk och frontorganisationer. Partistyrelsens motionssvar. Nominering av kongressdelegater.Kaffe och smörgås. Välkommen! Avdelningsstyrelsen.

Plats: 
Partilokalen Garvargatan 9nb. T-bana Rådhuset.

Stefan de Wylder förkastar EMU

På ett möte på Röda Stjärnan i Stockholm talade ekonomen Stefan de Wylder om EMU och den ekonomiska kris inom. De Wylder ser EMU som ett omöjligt projekt som Sverige ska hålla sig utanför. Länder med stora överskott i sin handel borde öka värdet på sin valuta och skakiga länder som Portugal och Grekland devalvera. Stefan de Wylder såg mörkt på Eurons framtid och uppmanade den som inte vill bli fattigare att sälja sina Euro.

Stefan de WylderStefan de Wylder

Stefa de Wylder förkastade EMU

Stefa de Wylder förkastade EMU

Springnota.jpg

Springnota.jpg

Fackeltåg mot rasism och främlingsfientlighet.

lördag, 11 december, 2010 - 15:00 - 18:00

Fackeltåg mot rasism och främlingsfientlighet. Tal av bland andra Eva Brunne biskop, Stefan Löfven IF Metall, Emilia Bjuggren SSU och Tove Liljeholm Ung Vänster. Proletärenförsäljare samlas utanför tunnelbanan.
Arrangör: Nätverket Stockholm mot rasism.
Slut upp i fackeltåget mot rasism och främlingsfientlighet
http://www.sthlmmotrasism.se/index.php

Plats: 
Slussen

Solidaritet med Teherans bussförares fängslade ledare!

Med anledning av den akuta hälsosituationen för ordföranden för bussförarnas fackliga organisation i Teheran, Mansour Osanloo, vice ordföranden Ebrahim Madadi och kassören Reza Shahabi, har Representantskapet för Kommunal Stockholms Län 2010-11-25 ställt sig bakom en skrivelse till Annelie Nordström, Kommunals ordförande, med en uppmaning att agera till förmån för våra fängslade fackliga kamrater.

Mansour Osanloo

Mansour Osanloo

Kommunalarbetare kräver att Kommunal överger samarbetspolitiken

Till Kommunals sektion 97 på medlemsmötet den 1 december 2010.

Personalen på Rosengårdens äldreboende har diskuterat frågan om Attendo Cares uppsägning av avtalet med Kommunal som innebär att Attendo Care i fortsättningen inte betalar in fackföreningsavgiften för sina anställda.

Ytligt sett kan frågan verka bagatellartad, men i en närmare granskning är frågan ett led i den förda högerpolitiken som ingenting annat önskar än att fälla fackföreningsrörelsen och med den demokratin.

Anställda protesterar då Attendo slutar dra fackavgiften från lönen

Anställda på Rosengårdens äldreboende protesterar då Attendo Care AB slutar dra fack- och a-kasseavgifter från lönen. På ett medlemsmöte diskuterar de krav på en självständig och kämpande fackförening.

En dag i november har de anställda på Rosengårdens äldreboende i Stockholm en arbetsplatsträff. Arbetsgivaren Attendo Care AB meddelar att företaget inte längre kommer att dra de anställdas fack- och a-kasseavgifter på lönen.

Kommunalare protesterar

Kommunalare protesterar

Liberal antirasist hoppar av

Mikael TrolinMikael Trolin
Folkpartiet har blivit främlingsfientligt och populistiskt. Nu lämnar artisten och antirasisten Mikael ”Prinsen” Trolin partiet i protest mot Jan Björklunds politik.

Mikael ”Prinsen” Trolin har länge varit en av Folkpartiet liberalernas antirasistiska profiler. Han har varit partiets nationella integrationssamordnare och ordförande för Liberal mångfald i Stockholms län, landstingspolitiker och ordförande för partiet i Haninge Kommun.

Mikael Trolin

Mikael Trolin

Säkerheten i tunnelbanan kommer i andra hand

Säkerheten åsidosetts i tunnelbananSäkerheten åsidosetts i tunnelbanan
Missnöjet med säkerheten och arbetsmiljön är stort bland de anställda i Stockholms tunnelbana. Den nya entreprenören MTR får skarp kritik i en färsk undersökning.MTR tog över driften av Stockholms tunnelbana för drygt ett år sedan.

Miljardkontraktet vanns i en bitter strid med konkurrenten Veolia som visade sig vara involverat i ett kontroversiellt spårbygge på Västbanken. Underhållet sköts numera av TBT som till 50 procent ägs av MTR.

Säkerheten åsidosetts i tunnelbanan

Säkerheten åsidosetts i tunnelbanan

Gunnar Woldén

Gunnar Woldén

Postanställda protesterar mot uppsägningar och omorganisation

Masood Punjabi, sorterare ÅrstaterminalenMasood Punjabi, sorterare Årstaterminalen
När Posten omorganiserar och hotar hundratals anställda med uppsägning protesterar arbetarna och det lokala facket på Årsta postterminal. Nu skickar de brev till riksdagen.

I slutet av september beslöt Postens koncernstyrelse om en omfattande omorganisering. Terminalerna i Karlstad, Västerås, Uppsala, Norrköping, Tomteboda och Ånge läggs ner.

Masood Punjabi

Masood Punjabi

Kaos i busstrafiken

Kaos i busstrafiken

Olof Frykholm: Det saknas resurser

Olof Frykholm: Det saknas resurser

Olof Frykholm: Det saknas resurser

Olof Frykholm: Det saknas resurser

Citybanan.JPG

Citybanan.JPG

Ju fler kockar desto sämre soppa

Kaos i busstrafikenKaos i busstrafiken
Vintern har kommit. Det återkommande snökaoset är här. Men det är fel att ge kung Bore skulden då det snarare handlar det om pengar och politik.

I Stockholmsområdet drabbas både bussar, tunnelbana och pendeltåg vid kraftiga snöoväder. Men egentligen är inte vädret problemet. Det är politiska beslut, avregleringar och upphandlingar som gör att trafikinfarkterna slår till när temperaturen kryper under nollan.