Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

november 2010

Fackeltåg mot främlingsfientlighet

tisdag, 9 november, 2010 - 17:15 - 19:30

Talare från RKU. Upp till kamp mot rasismen- inga fler kristallnattsnätter - enad kamp mot för jobb och social välfärd. Vi uppmanar till enad kamp mot diskriminering, nazism och rasistiskt våld en kamp som förutsätter en kamp mot främlingsfientlighetens orsaker, nedskärningar, arbetslöshet och dramatiskt ökade klassklyftor. Vi som demonstrerar under Kommunistiska Partiets och RKU:s fanor samlas 17:15 vid staketet vid Stadsmuseét. Samling börjar 17:30. Avmarsch 18:30. Arrangör är Kommunistiska Partiet, RKU och en rad andra organisationer från Septemberalliansen.

Plats: 
Slussen

Appellmöte Skärholmen

lördag, 13 november, 2010 - 13:00 - 15:00

Appellmöte med tal, flygbladsutdelning, tidningsförsäljning och musik.

Plats: 
Skärholmens Torg

Avdelningsmöte

söndag, 21 november, 2010 - 16:00 - 18:00

Medlemsmöte. Diskussion om jämställdhetsarbete. Nominering av partistyrelseledamöter. Kaffe och smörgås.

Plats: 
Partilokalen

Programcirkel

tisdag, 16 november, 2010 - 18:30 - 20:30

Programcirkel. Vi studerar Kommunistiska Partiets program. För dig som vill veta vad Kommunistiska Partiet står för. Cirkeln börjar tisdag den 16 november klockan 18.30 och hålls på Röda Stjärnan, Kommunistiska Partiets lokal Garvargatan 9. Om du vill veta mer kan du ringa till partiexpeditionen 653 82 01.

Plats: 
Kommunistiska Partiets lokal Garvargatan 9

Sparka uppåt - inte nedåt

torsdag, 25 november, 2010 - 19:00 - 21:00

Sparka uppåt – inte nedåt! Hur ska vi ta kampen mot rasism och främlingsfientlighet? Offentligt möte. Kommunistiska Partiets ordförande Andes Carlsson talar om Sverigedemokraterna, islamiseringsmyten och högerpolitiken. Torsdag den 25 november. Hartwickska huset St Paulsgatan 39A T-bana Mariatorget.

Anders Carlsson
Plats: 
Hartwickska huset St Paulsgatan 39 A T-bana Mariatorget

Anders Carlsson

Anders Carlsson

Rinkeby Torg

Rinkeby Torg

Rinkeby Torg

Rinkeby Torg

Rinkeby torg

Rinkeby torg

Mija Tümer

Mija Tümer

Rinkeby torg

Rinkeby torg

Rinkby utarmas

Rinkeby torg

Rinkeby är en stadsdel som snabbt utarmas. När förvaltningshuset revs och Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan lades ner försvann flera hundra arbetsplatser. Det har i sin tur resulterat i att affärernas kundunderlag har halverats och merparten av dem står inför konkurs . Inom kort kan hela Rinkeby galleria vara tom. Gallerian har fått höjda hyror tack vare att kommunen sålt fastigheten till det brittiska skandalföretaget Boultbee som chockhöjt hyran, försummat underhållet, slarvat med städningen och företaget har sänt ut skyhöga ospecificerade fakturor.

Protestmöte mot rasism

Magnus Fastbom talar för RKUMagnus Fastbom talar för RKU
En tapper skara tog sig till Slussen trots kyla, vind och blötsnö när de hade en manifestation mot rasism och främlingsfientlighet. Bland talarna fanns Magnus Fastbom från RKU. Han sa:

Magnus Fastbom talar vid Slussen

Magnus Fastbom talar vid Slussen

Kommunistiska Partiet deltog i manifestationen

Kommunistiska Partiet deltog i manifestationen

Skyddsombud stoppade asbesthantering

Fastighetsbolaget Locum sa att det var grönt. Ändå har femtiotalet elektriker på Karolinska sjukhuset i Huddinge exponerats för asbest. Till slut tvingades skyddsombudet stoppa jobbet.

Sedan två år tillbaka arbetar elektrikern Robert Andersson med att bygga om och installera nya ställverk på Karolinska sjukhuset i Huddinge. I våras visade det sig att han och ett femtiotal arbetskamrater dagligen exponeras för hälsofarlig asbest.

Asbestsanering Huddinge Sjukhus

Asbestsanering Huddinge Sjukhus

På ledningarna ligger det centimeter tjocka lager av damm, förklarar elektrikernas skyddsombud Robert Andersson. När vi drar ut dem följer isoleringsmaterialet med. Asbesten yr i luften och hamnar hos både elektriker, sjukvårdspersonal och patienter.

Robert Andersson huvudskyddsombud

Robert Andersson huvudskyddsombud

Appellmöte

lördag, 27 november, 2010 - 12:00 - 14:00

Kom med och hjälp till med flygbladsutdelning och Proletärenförsäljning, vi står vid köpcentret precis vid tunnelbanan.

Plats: 
Farsta Centrum

Grekland Irland – vem står sedan på tur

torsdag, 4 november, 2010 - 13:00 - 16:00

Nationalekonomen Stefan de Vylder pratar om EMU och finanskrisen.

Plats: 
Bokhandel Röda Stjärnan. Garvargatan 9b. T-bana Rådhuset

Grekland Irland – vem står sedan på tur.

torsdag, 4 november, 2010 - 13:00 - 16:00

Vilket land står sedan på tur Greklands och Irland öden. Nationalekonomen Stefan de Vylder pratar om EMU och finanskrisen.

Plats: 
Bokhandel Röda Stjärnan - Garvargatan 9b. T-bana Rådhuset.