Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

oktober 2010

Avdelningsmöte

söndag, 31 oktober, 2010 - 16:00 - 18:00

Motioner inför kongressen
Demokratiska centralismen

Plats: 
Partilokalen

Valtältet

Valtältet

Rainfeldt.jpg

Rainfeldt.jpg

Solidaritet med Irans arbetare

Representanter för Kommunistiska Partiet i Stockholm deltog i solidaritetsmöte för Reza Shabi som är en fängslad facklig ledare i Iran. På mötet informerades om de svårigheter fackligt aktiva arbetare har i Iran. Förutom mot prästväldet måste de kämpa mot de gula fackföreningarna USA försöker skapa i Iran. På mötet framfördes en hälsning från Kommunistiska Partiet i Stockholm med följande lydelse:

Bussförare i Teheran

Bussförare i Teheran

Mats Nordlund säkerheten måste gå före pengar

Mats Nordlund säkerheten måste gå före pengar

Olyckor i tunnelbanan

Säkerhet måste gå före pengar!

Flera allvarliga olyckstillbud har skakat Stockholms tunnelbana de senaste månaderna. Konkurrens och anbudsförfaranden får entreprenörer att tumma på säkerheten.

Rapporter om olyckstillbud i Stockholms tunnelbana har duggat tätt den senaste tiden. Det har handlat om tåg som inte kunnat bromsa, vagnar som lossnat eller hotat att välta i inne vagnhallen. I ett fall körde ett tåg till och med igenom porten till Högdalsdepån.

Appellmöte i Högdalen

lördag, 30 oktober, 2010 - 12:00 - 14:00

Appelllmöte i Högdalens centrum. Tal och tidningsförsäljning.

Plats: 
Högdalens centrum

Anita Salvén

Anita Salvén

Magnus talar

Magnus talar