Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

september 2010

Appellmöte Södertälje

Kommunistiska Partiet i Södertälje

Under valrörelsen höll Kommunistiska Partiet ett appellmöte på Politikertorget i Södertälje. Talade gjorde Margareta Noreus, Robert Lilja och Krister Holm.

Kommunistiska Partiet i Södertälje

Kommunistiska Partiet i Södertälje

Avdelningsmöte

söndag, 26 september, 2010 - 16:00 - 18:00
Plats: 
Röda Stjärnan

Stockholmspolitiken

Lokalpolitiken ur kommunisternas synvinkel.

Appellmöte

lördag, 18 september, 2010 - 11:00 - 12:00

Sista appellen på Sergels Torg före valet. Stockholmsavdelningens blåsorkester kommer att delta

Plats: 
Sergels Torg Plattan

Pubafton

lördag, 18 september, 2010 - 18:30 - 22:00

Återigen dags för en av Stockholms-kommunisternas succéartade valpubar. Denna gång gästas vi av Kommunistiska Partiets partiordförande Anders Carlsson från Göteborg som kommer prata om kommunisterna och valet.

Efter Anders Carlsson blir det underhållning av visgruppen Lam Cham från Lysekil som bl.a. nominerades till Kommunistiska Partiets ungdomskulturstipendium 2009.

Som vanligt mat och dryck till rimliga priser och en hejdundrande kamratlig stämning. ett litet tips - kom i tid om du vill sitta. Det har varit mer en fullt på de tidigare valpubarna.

Plats: 
Röda Stjärnan Garvargatan 9

Appellmöte

lördag, 18 september, 2010 - 13:00 - 14:00

Appellmöte på torget i Rinkeby

Plats: 
Rinkeby torg

Chockförsäljning

lördag, 25 september, 2010 - 13:00 - 15:00

av Proletären, samling vid trappan.

Plats: 
Medborgarplatsen

Appellmöte i Tensta och Rinkeby

Rinkeby TorgRinkeby Torg
Under valet höll Kommunistiska Partiet valmöten i Tensta och Rinkeby. Talade gjorde Anita Salvén och Ylva Thyr.

Rinkeby Torg

Rinkeby Torg

Moské Rinkeby

Moské Rinkeby

Moskén i Rinkeby ligger i turkiska Kulturföreningens lokaler

Mija Tümer.jpg

Mija Tümer.jpg

Reinfeldt ingen profet i Täby

Ett svidande rapp har moderaterna fått av väljarna i Fredriks egen hemkommun, Täby. Partiet backat 11,2 procentenheter, tappat 3 504 röster, 8 mandat och förlorat den egna majoriteten. De har uppträtt arrogant och maktfullkomligt. Väljarna är missnöjda med hur skolan och förskolan sköts. En avgörande fråga har varit att föräldralediga barn får ha barnets syskon på dagis högst 15 timmar i veckan. En annan fråga har varit att moderaterna sålde ut Tibble gymnasium mot personalens vilja. Reinfeldt har stolt utnämnt Täby till landets mest moderata kommun.