Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

augusti 2010

Jag tillhör en utrotningshotad art

Osäkra anställningar, deltider och papperslösa blir allt vanligare på Stockholms turbulenta städmarknad. Den nyliberala politiken har inte plats för heltidsarbetande kommunala städare. Eva städar på dagis
Eva Pettersson arbetar som städerska och köksa på den kommunala förskolan Trekanten i Liljeholmen i södra Stockholm. Hon tillhör en av de utsatta yrkesgrupper som lyfts fram i rapporten Det andra Stockholm. Likväl är hon unik på många sätt.

Appellmöte

lördag, 14 augusti, 2010 - 13:00 - 15:00

Vad vill komministerna? Appellmöte på Skärholmens Torg. Undersköterskan Anita Salvén från partistyrelsen talar.

Anita talar på ett appellmöte

Plats: 
Skärholmens Torg

Världens längsta bokbord

söndag, 15 augusti, 2010 - 10:00 - 18:00

Passa på och handla från det Kommunistiska Partiets bokbord söndag den 15/8 mellan klockan 10.00 – 18.00. Vi finns som ett av många bokbord när det årliga evenemanget, Världens längsta bokbord går av stapeln för tjugonde gången. Vid vårt bokbord finner du Karin Dahlstrand och Regina Muños.

På söndag kan du köpa Röda Stjärnans böcker på Drottninggatan
Plats: 
Drottninggatan vid Indiska Gamla Borgatan

Påfarten till Norra länken från Lidingöbanan

Påfarten till Norra länken från Lidingöbanan

Skattepengar till lönedumpning

Staten använder skattebetalarnas pengar till Påfart till Norra länken från LidingövägenPåfart till Norra länken från Lidingövägen
lönedumpning. Så fungerar EU i praktiken. Det visar LO:s undersökning av tre stora infrastrukturprojekt i Stockholm och Malmö.
LO har undersökt tre av landets största infrastrukturprojekt. Resultatet presenteras i rapporten När arbetskraftskostnaderna pressar priset. Oavsett författarnas intentioner avslöjar rapporten hur EU:s inre marknad fungerar i praktiken.

Appellmöte på Sergels Torg

Appellmöte på Sergels Torg

Undersköterskan Ylva Tyr talar på Sergels Torg

Appellmöte

lördag, 28 augusti, 2010 - 14:00 - 18:00

AppellmöteAppellmöteAppell på Sergel Torg. Även tältet med bokbord finns på plats

Plats: 
Sergels torg

Appellmöte Rinkeby

fredag, 27 augusti, 2010 - 15:00 - 17:00
Plats: 
Rinkeby

Appellmöte i Högdalen

lördag, 28 augusti, 2010 - 12:00 - 14:00
Plats: 
Högdalen

Henry Ascher om Ship to Gaza Pubafton

lördag, 28 augusti, 2010 - 18:30 - 22:00

Pubafton med Henry Ascher som berättrar om Ship to Gaza.

Plats: 
Röda Stjärnan Garvargatan 9, nb. T-bana Rådhuset

Röda Stjärnan med i Världens största bokbord

Trångt. Trångt. Trångt var det på Drottninggatan när Världens största bokbord gick av stapeln för tjugonde gången. De som talar om att boken skulle vara omodern som medium har fullständigt fel. Trängseln var så stor att de köplystna hade var svårt att komma fram till borden.
Röda Stjärnan fanns också på plats. Marxismens klassiker och Proletären sålde bäst.

Världens längsta bokbord

Trångt. Trångt. Trångt var det på Drottninggatan när Världens största bokbord gick av stapeln för tjugonde gången. De som talar om att boken skulle vara omodern som medium har fullständigt fel. Trängseln var så stor att de köplystna hade var svårt att komma fram till borden.Bokbord på Drottninggatan
Röda Stjärnan fanns också på plats. Marxismens klassiker och Proletären sålde bäst.
Karin Dahlstand som satt hela dagens vi bokbordet berättar:

Röda Stjärnan deltog i Världens längsta bokbord

Röda Stjärnan deltog i Världens längsta bokbord

Anita Salvén talar

Anita Salvén talar

Anita Salvén och Magnus Jönsson talade på ett appellmöte i Skärholmen som ett led i Kommunistiska Partiets valkampanj.

Magnus Jönsson

Magnus Jönsson

Appellmöte i Skärholmen

Anita Salvén talarAnita Salvén talar
Anita SalvénAnita Salvén
Anita Salvén och Magnus Jönsson talade på ett appellmöte i Skärholmen. Mötet var ett led i Kommunistiska Partiets valkampenj. Magnus JönssonMagnus Jönsson
Magnus talarMagnus talar

Vårdcentraler avknoppas till underpris

Serafens HusläkarmottagningSerafens HusläkarmottagningAvknoppningen av landstingets vårdcentraler i Stockholm är rent ideologiska utförsäljningar. Köparna gör miljonvinster då offentlig egendom reas ut till underpris.

Privariserat

Privariserat

Serafens Husläkarmottagning

Bli medlem i Kommunistiska Partiet


Visste ni att Kommunal är det fackförbund som har flest deltider och delade turer, dvs att man enbart jobbar under toppar? Sen är det Handels, Hotell och Restaurang och på fjärde plats Fastighets. Elektrikerna, Pappers, Byggnads och Målareförbundet har i samma ordning klarat sig bäst både lönemässigt och med arbetstider. Att det är manliga yrken behöver knappt sägas. Men de representeras inte av vilka män som helst utan nästan till 100 procent av svenska män med svenska avtal.

Nyliberal politik ger sänkt kreditvärdering

Stadshuset sett från Hantverkargatan

Privatiseringar står högt på den nyliberala agendan i Stockholms stadshus. Men att sälja ut allmän egendom till underpris kostar på. Nu har staden åkt på sänkt kreditvärdering.

Företaget Svensk Kommunrating gör systematiska undersökningar av hur landets kommuner sköter sin ekonomi. När övriga storstäder får högsta betyget A får Stockholm näst lägsta betyget C. Den nyliberala politiken för kommunens räkenskaper allt längre ut på djupt vatten.

Stadshuset sett från Hantverkargatan

Stadshuset sett från Hantverkargatan

Valtältet på Sergels Torg

Valtältet på Sergels Torg

Valtält på Sergel Torg

Mitt ibland riksdagspartiernas valstugor på Sergels Torg finns Kommunistiska Partiets valtält. Det sticker ut från valstugorna. Det syns tydligare. Här finns valflygblad, partiprogram, Proletären, valsedlar och valarbetare. Vi säljer massor av Proletären och värvar nya prenumeranter. De är många som vill veta vad vi står för. Vi behöver fler som hjälper till så vi kan hålla ångan uppe fram till valet. Kom med och hjälp till.ValtältetValtältet

Valtält på Sergels torg

Mitt ibland riksdagspartiernas valstugor på Sergels Torg finns Kommunistiska Partiets valtält. Det sticker ut från valstugorna. Det syns tydligare. Här finns valflygblad, partiprogram, Proletären, valsedlar och valarbetare. Vi säljer massor av Proletären och värvar nya prenumeranter. De är många som vill veta vad vi står för. Vi behöver fler som hjälper till så vi kan hålla ångan uppe fram till valet. Kom med och hjälp till.

Appelmöte i Södertälje

onsdag, 4 augusti, 2010 - 11:00 - 13:00

Appellmöte Politkertorget i Södertälje med tal, Proletärenförsäljning och flygbladsutdelning

Plats: 
Politikertorget

Appellmöte Skärholmen

onsdag, 4 augusti, 2010 - 13:00 - 15:00

Appellmöte på torget i Skärholmen med tal, försäljning av Proletären ocg flygbladsutdelning

Plats: 
Skärholmstorget

Pubafton om Kommunistiska Partiet och RKU

onsdag, 4 augusti, 2010 - 18:30 - 22:00

Pubafton. Kommunistiska Partiet politik presenteras av Anita Salvén från Partistyrelsen och RKU av Anton Mellberg från Stockholmsstyrelsen.

Plats: 
Röda Stjärnan Garvargatan 9