Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

juli 2010

Jessica Moya Lagena.JPG

Jessica Moya Lagena.JPG

Lagenastrejk.JPG

Lagenastrejk.JPG

Lagenastrejk.JPG

Lagenastrejk.JPG

Kampens moral är en demokratisk moral

Jessica Moya Lagena.JPG

Arbetarnas enhet och egen aktivitet står i centrum då Jessica Moya från Lagena summerar kampen mot varsel och bemanningsföretag. På lördag talat hon på kommunisternas pubafton.
Sommarens uppmärksammade strejk på Lagena i Jordbro lyser upp i krisens mörker. Men vad var det som gjorde att just arbetarna på Lagena tog upp striden för sina intressen? Vad är deras hemlighet? Proletären frågar Jessica Moya, ofta utpekad som en av strejkens ledare.

Arbetarprotestest

Arbetarprotestest

Banarbetarna Ove Hettman, Mats Nordlund, Monica Buskas protesterar mot den bristande säkerheten i tunnelbanan

Banarbetare kräver bättre säkerhet

Banarbetare protesterarBanarbetare protesterarArbetarna på tunnelbanan i Stockholm tar modet till sig och kliver rakt in i regeringskansliet. De vill få svar på sina frågor om arbetsmiljö, säkerhet och privatiseringar.
Några signalvästar blänker till i folkvimlet. Tre personer korsar Mäster Samuelsgatan i Stockholm City. De kliver in i Näringsdepartementets röda tegelbyggnad, letar sig fram över innergården och går fram till vakterna i receptionen.

Flybladsutdelning i Skärholmen

Flybladsutdelning i Skärholmen

Sarwat Bojkotta Israel Skärholmen.jpg

Sarwat Bojkotta Israel Skärholmen.jpg

Flygbladutdelning i Skärholmen

Sarwat Bojkotta Israel Skärholmen.jpg

Vårens arbete avslutades med två flygbladsutdelningar i Skärholmen.Flygbladet Kommunistiska Partiet och RKU delade ut uppmanade att ”Bojkotta Israel”. Det är ett krav som har ett stort stöd i Skärholmen.RKU manar till bojkott av IsraelRKU manar till bojkott av Israel