Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

november 2009

Rädda Flygaren - Vi blev inspirerade av Rädda Linjalen

I kvarteret Flyghöjden 1 i bostadsområdet Skarpnäck avbryts ombildningsprocessen. Köpestämman ifrågasätts och tillräckligt många hyresgäster kan inte avge lånelöfte.

Kvarteret Flyghöjden 1 tillhör allmännyttiga Stockholmshem. Bostadsbolaget har tio gårdar i Skarpnäck. I fyra av dessa har bostadsrättsföreningar bildats och ansökt om att få köpa husen för att ombilda dem till bostadsrätter. Men många boende i området har protesterat.