Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Alla har rätt till ett värdigt liv


I år går vi till vallokalen för att välja vår framtid och det handlar bokstavligen om livet eller döden. Alliansen har med hjälp av Sverigedemokraterna genomfört sina vallöften. Och resultatet kan vi se när vi går ut i verklighetens Sverige.
Socialdemokraterna banade vägen för en borglig katastrof och med Sverigedemokraternas hjälp har vi hamnat i en fascistisk fåra av ondska. Våra rättigheter försvann i en motion av tystnad och nu handlar livet om pengar, aktier och makt. Livet har blivit ett bankkonto som går ut på att människovärdet räknas i en nettovinst.

Arbetslinjen har blivit ett modeord och alla riksdagspartier är eniga att alla ska arbeta för att Sverige ska gå i vinst. Alliansen och Sverigedemokraterna hävdar fortvarande att det arbetande folket ska betalas med fasbidrag så vinsten ska gynnas av kapitalet. Med fasbidrag utgår dessutom både semester och pensionsavtal. Den så kallade vänstern vill förvisso ha sex timmars arbetsdag men att alla ska vara produktiva i en arbetslinje. Tydligen så räknar alla riksdagspartier med att alla ska vara friska. I verklighetens Sverige ser det annorlunda ut där vi har en stor arbetslöshet och naturligtvis ska dessa människor ha ett arbete med lön. Men vi har också människor som faller mellan stolarna och deras liv försvann mellan sjukvården och försäkringskassan.

Sjuka ska ha sin rätt att deras läkarintyg ska vara giltigt hos försäkringskassan. Och försäkringskassans så kallade läkare ska avskedas för gott. Sjuka ska ha gratis rehabilitering som ska lindra eller få tillbaka de till arbetslivet. Finns det inget alternativ ska förtidspension eller pension vara ett måste.

Sjukvården har monterats ned under många år och Sverige har hamnat långt ner på Europas lista över bra sjukvård. Numera kan du köpa dig en privat sjuksäng du kan köpa dig förbi kön och slippa stå på väntelistan över diverse operationer. Sjukvårdspersonalen arbetar ihjäl sig i en underbemannad yrkeskår på golvet. Det började med att socialdemokraterna avskaffade alla yrkesgrupper som gjorde det lättare för vårdpersonalen att arbeta med patienter. Apoteket är sålt till privata intressen och det finns mer smink och lyxiga förpackningar att köpa för dyr kostnad än livsviktiga mediciner. Dessutom är det mesta av rehabiliteringen nedbantad den rehabiliteringen som lindrar sjukdomar så att livet blir mer behagligare att leva eller gör den sjuka frisk. Nu får den som har råd att betala sin egen rehabilitering chansen till ett friskare liv vi andra får se på utifrån. Friskvård borde ingå i ett förebyggande syfte att förhindra både arbetsskador och andra skador. I dagens Sverige så har människor inte råd med att vara sjuka, det finns inga pengar till vare sig vård eller mediciner. Glasögon och hörapparater har blivit en klassfråga. Alla tillbehör som elrullstol 0ch rullator och allt annat som gör livet till ett rörligt liv har blivit en orealistisk dröm. Människors tandstatus är tomma hål där tänder saknas. Både förtidspensionen och ålderspensionen är ett skämt som ingen skrattar åt. Har du en sån tur att du får ett förstahandskontrakt så har du inte råd med hyran. Din rättighet att få ett socialbidrag har alliansen med Sverigedemokraterna stoppat. Socialbyrån har fått direktiv uppifrån att spara pengar.

Livet har blivit en återvändsgränd i social misär. Och människan har blivit uppdelad i en bra och dålig status. Borgarnas politik räknas bara om du har en ekonomisk god kalkyl och en årslön på banken med en aktiestock. Sverigedemokraterna har fört in ordet etnisk svensk i riksdagens ordlista. Dessutom ska du vara kristen rik heterosexuell frisk man med en hemmafru som föder etniska barn. Och då slutade Sverige vara en demokrati. För oss som är kommunister, socialister och feminister räknas alla människor. Alla har vi vår rätt till livet och leva det fullt ut. Och kraschar vi mellan stolarna ska samhället finnas där för vår hjälp.

 I dagens läge får nio av tio mindre än 80 % om de blir arbetslösa de är alltså underförsäkrade. 70 000 - 90 000 är utförsäkrade från sjukförsäkringen. De är alltså beroende av socialbidrag. 34 000 går i fas 3 arbete utan lön och är helt utan fackliga rättigheter. Av de kommunanställda har fyra av tio visstidsanställning eller en behovsanställning. Det betyder att man inte kan få ett förstahandskontrakt eller ett lån på banken. Dessa försäkringar gav en vinst på 2 miljarder kronor år 2009, därför borde socialförsäkringen bli en valfråga. Det handlar om tusentals människors försörjning om barnfattigdomens avskaffande om framtiden för arbetarklassen. Det handlar om mänskliga rättigheter för arbetslösa för sjuka. Det handlar om klasskamp

 Lotta Westerberg