Välkommen till Kommunistiska Partiet Stockholm

Kommunistiska Partiet kämpar för ett samhälle byggt på jämlikhet och solidaritet. Vi vill ersätta kapitalets diktatur med socialistisk demokrati där arbetarklassen och folkflertalet bestämmer.

I Stockholm bedriver Kommunisterna verksamhet överallt där vi har möjlighet; i bostadsområden, på arbetsplatser och genom att arrangera och delta i demonstrationer och andra protester mot högerpolitik och orättvisor.

Här kan du följa vår verksamhet och få information om våra aktiviteter i Stockholmområdet. Men framförallt vill vi uppmana dig att själv komma med i kampen. Ju fler vi är som kämpar, desto snabbare kan vi avskaffa den omänskliga kapitalismen!

Nyhetsflöde

lördag, 10 september, 2016 - 11:55 Proletären

MedborgarplatsenMedborgarplatsenEn annan vård är möjlig! Manifestation på Medborgarplatsen!

Över tusen personer samlades på Medborgarplatsen i Stockholm där skådespelaren Marika Lagerkrantz inledde med en dikt. Därefter talade representanter för vårdpersonal och patientföreningar. Unga Byggare läste upp ett stöduttalande och Sambomba stod för underhållningen

torsdag, 1 september, 2016 - 13:00 Proletären

Den privata hyresvärden Ikano Bostad vill renovera och höja hyrorna för de boende i Hagsätra med upp till 63 procent. Trots hyresvärdens sabotageförsök organiserar sig hyresgästerna för motstånd.

Den gula Ikano-fastigheten med uppriggade byggställningar sedan januari i år. Ett monument i tiden – över kraftiga protester.Den gula Ikano-fastigheten med uppriggade byggställningar sedan januari i år. Ett monument i tiden – över kraftiga protester.
Trots pågående semester slöt förra söndagen ett dussintal hyresgäster upp från nätverket ”Avprivatisera Hagsätra” och diskuterade det fortsatta motståndet mot Ikanos renoveringsplaner. Hur man skulle gå till väga för att få alla de närmare hundra hyresgästerna som innan semestern varit aktiva att komma till nya möten var en av de viktigaste punkterna.

söndag, 8 maj, 2016 - 23:30 Rapport

Fronten av TågetFronten av TågetI Stockholm demonstrerade 300 bakom banderollen 1 maj med Kommunisterna, ett samarrangemang mellan Kommunistiska Partiet, RKU och SKP.

måndag, 4 april, 2016 - 14:55 Bildrapport

Ett väldigt kvinnligt appellmöte hölls på Liljeholmstorget lördagen den 2 april! Tidnings försäljning, flygbladsutdelning och namninsamling mot NATO satte fart på hela torget!

kvinnligt appellmöte
söndag, 8 november, 2015 - 22:19 Kommentar

söndag, 8 november, 2015 - 23:27 Bildrapport

Proletärenförsäljning och utdelning av natoflygblad liljeholmen lördag 7 nov. Glatt gäng i det kalla och regniga november.

Torgmöte mot NATO
onsdag, 4 november, 2015 - 05:43 Bildrapport

Flygbladsutdelning utanför Scania i Södertälje! Förbjud bemanningsföretag! Rätt att neka övertid! Krav som IF Metall borde driva i avtalsrörelsen.

Flygbladsutdelning utanför Scania i Södertälje!
onsdag, 28 oktober, 2015 - 20:37 Bildrapport

Närmare 30 personer samlades på Röda Stjärnans bokhandel lördagen den 24 oktober när journalisten Hans Örn från Syriensolidaritet berättade om krigets bakgrund i Syrien, arabvärlden och den afrikanska kontinenten. Det som kunde bidta med en förändring är att fredsrörelsena åter kom till heders, menade Hans Örn. Att få stopp på krigen skulle också göra slut på de enorma flyktingkatastroferna.

Pubkväll‏ "kriget i syrien"
måndag, 12 oktober, 2015 - 14:50 Nyhet

När 60 miljoner människor flyr för sitt liv, undan imperialistiska bomber. Då är det naturligt för vanligt folk i hela världen att känna medkänsla! Detta om något har vi varje dag genom TV-sändningarna fått bekräftat.
Bara i Sverige har 100 000-tals människor demonstrerat mot rasismen och sådant gott folk bådar alltid gott inför framtiden.

lördag, 15 augusti, 2015 - 12:12 Proletären

Walid AL MuftiWalid AL MuftiSedan mars bedriver en allians ledd av Saudiarabien ett angreppskrig mot Jemen. Understödda av USA angriper 10 diktaturstater Jemen. Angreppen sker främst från luften. Över 4 000 har dött,

lördag, 8 augusti, 2015 - 16:24 Nyhet

Sergels TorgSergels Torg
Anita Salvén & Pär johanssonAnita Salvén & Pär johanssonPå Sergels torg i Stockholm höll partisekreterare Pär Johansson huvudtalet. Partiavdelningens ordförande Anita Salvén brännmärkte den nyliberala sparpolitiken i huvudstaden.

lördag, 8 augusti, 2015 - 14:56 Bildrapport

Tisdag 30 juni. Ett hundratal personer samlades på Sergels Torg för att protestera mot bordningen av Ship to Gaza och för att visa sin solidaritet med det palestinska folket.

protestera mot bordningen av Ship to Gaza
Prenumerera på innehåll